Spilte med "tvangstanker": – Jeg klarte ikke å slippe det

I årets første episode av 4-3-3 snakker Morten Å. Konradsen åpenhjertig om utfordringene med skadeproblemene.

Annonse:

Morten Ågnes Konradsen debuterte for Bodø/Glimt for snart ti år siden og har stort sett vært en del av Bodø/Glimts A-lag siden debuten mot Tverlandet i 2012. Til tross for sin relativt unge alder har bodøværingen tidvis slitt med å holde seg skadefri og markere seg i fotballkarrieren sin. Det forteller han om i årets første episode av Glimt-podkasten, 4-3-3. 

Etter et trøblete 2016, der laget rykket ned og han selv stort sett drev på med opptrening bestemte han seg for å reise til Trondheim. Ikke bare for å spille for Rosenborg, men også for å bli frisk. 

– Jeg var ikke redd for å falle gjennom, men skadene mine påvirka meg veldig. Det gikk på det mentale. Jeg brukte mye tid i både Rosenborg og Glimt på å bli frigjort fra ..., han drar på det. 

– Ja, kall det tvangstanker. 

Svevehånd og plagsom hamstring

Å bli frisk var nemlig det eneste som stod i hodet på 21-åringen da han reiste til Rosenborg. Det gikk så langt at han kaller det "tvangstanker". 

– Jeg sleit så veldig med hamstringen min. Jeg slo den opp og opp og opp. Den ble så dårlig til slutt at det ene låret mitt var halvparten så stort som det andre. 

– Både under trening og kamp hadde jeg en "tvangstanke" om å kjenne etter på låret. Det endte med at jeg fikk en "svevehånd" som hang under hamstringen mens jeg løp, midt i kampen. Å bli kvitt skadene ble det viktigste for meg, selv under kampen, forklarer han. 

Morten Konradsen borte mot Roma 2021.jpg
Morten Ågnes Konradsen slet lenge med skader. Her fra kampen mot Roma i fjor høst. Foto: Kent Even Grundstad

I tiden sin i Trondheim ble han ikke helt frisk, men fikk likevel tillit fra trener Kåre Ingebrigtsen, som blant annet brukte han som back i en Europa League-kamp mot Zenit. Men selv om kampen gikk bra for hans del, klarte han ikke nyte øyeblikket. 

– Alle snakket om at det gikk så fint, men det jeg husker best fra kampen var at jeg var engstelig for beina mine. Jeg kjente etter i lysken og i hamstringen og jeg var veldig opptatt av løpesettet mitt. Det tok en god del av hjernekapasiteten min i den kampen der. 

– Hadde aldri kjent det om jeg hadde gitt faen

Mens folk rundt ga klar beskjed om at unge Konradsen leverte en god kamp, klarte han aldri selv å se det på den måten. 

– Jeg klarte ikke å ta eierskap til noen ting, verken gode eller dårlige prestasjoner. Det eneste jeg tenkte på var hvordan beina mine kjente ut. 

– Min opplevelse etter den kampen var at ting ikke kjentes bra ut. Jeg hadde aldri kjent smerten i lysken om jeg hadde gitt helt faen og vært friløst fra de tankene, sier han. 

I dag er ting bedre. Han har sluppet de vonde tankene og kroppen kjennes frisk og pigg ut. 

Morten Konradsen mot Mjøndalen 2021.jpg
I dag er Morten Konradsen helt fri fra "tvangstankene" og var en viktig brikke i Kjetil Knutsens lag i 2021. Foto: Kent Even Grundstad

–  Det tok lang tid å bli helt frigjort fra det. Det var så altoppslukende. Når du spiller fotball vil du gjøre alt du kan for å bli frisk, men så tar du kanskje valg som gjør at det blir for mye. Du må stole på at kroppen klarer seg selv. 

– Jeg ville så veldig bli helt frisk at jeg brukte hele dagen på å bli frisk. Det var fullstendig "overload". Jeg måtte slippe det og kose meg med fotball. Det fant jeg egentlig ikke før jeg kom tilbake til Bodø igjen. Og det tok fortsatt lang tid. 

Konradsen har vært mye plaga med skader gjennom sitt fotballiv, men har ingen planer om å la det stoppe han. 

– Jeg er glad for å ha kjent på det, for i dag er jeg veldig trygg. Jeg er helt fri fra de tankene der nå. 

Hvordan Morten ble frigjort fra det han kaller "tvangstanker" og hvordan han har det i dag, kan du høre i årets første episode av 4-3-3. Du finner episoden nedenfor eller der du hører podkast. 

Hør hele episoden med Morten Ågnes Konradsen her

Han er født og oppvokst i byen og har vært en del av Bodø/Glimt stort sett hele livet. Ellers regner jeg i alle fall med at Bodø/Glimt har vært en del av han. Dobbelt seriemester med Glimt, serie- og cupmester med Rosenborg. En meritert spiller tross sin relativt unge alder. Morten Konradsen er årets første gjest i 4-3-3. 

Hvorfor lar Morten håret gro, og hva er favorittmaten utenom kamphverdagen? Hvor mange ganger han ødelagt garasjeporten hjemme i Svartlia? I tillegg snakker han om mentale utfordringer med en skadeutsatt kropp, livet i Bodø/Glimt i dag kontra for ti år siden.  Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den første episoden av 4-3-3.

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Marius Høibråten (ny programleder i 2022) og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå. Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster.

Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss Husk å følge oss på andre sosiale medier.

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: