Thomas Drage klar for Bodø/Glimt

Etter flere måneder som klubbløs har Thomas Drage funnet sin makker.

Torsdag ble Bodø/Glimt og Thomas Drage enige om en kontrakt som binder mosjøværingen til klubben de neste to årene. Drage får draktnummer 7 i Bodø/Glimt og føyer seg dermed inn i rekken av spillere som har hatt det populære tallet på ryggen. 

Thomas Drage er 25 år gammel og kommer til Bodø/Glimt som "Bosman"-spiller. Tidligere har midtbanespilleren spilt for Mosjøen, Tromsø IL og Sogndal, samt et kort opphold i Sverige. Drage slo gjennom på et høyt nivå med TIL, og spilte sist for Sogndal i OBOS-ligaen i 2015. Dermed kjenner han Glimts nye spiss Kristian Fardal Opseth godt fra før, og de to kan kanskje finne frem til gamle takter sammen.

Annonse:


Asmund Bjørkan er naturligvis svært fornøyd med sin nye midtbanespiller. 

- Thomas er en lokal gutt, som passer perfekt inn i vår profil. Han har prestert på et meget høyt nivå tidligere og vi skal hjelpe han til å ta enda flere steg og komme tilbake på samme nivå, sier Bjørkan.

Drage fikk sin første kamp for Bodø/Glimt mot Levanger forrige uke, da han startet på midtbane. Halvveis ut i andre omgang flyttet han opp på venstre ving hvor han gjorde en meget god figur. Nå er 25 åringen klar for å ta fatt på et nytt fotballeventyr i nord. Denne gangen den mer kledelige fargen, helgult. 

- Jeg er veldig glad for å ha alt på plass. Det er en lettelse å få ting klart, nå som det er så kort tid til sesongstart. Jeg er svært fornøyd med å være i Bodø, sier Drage til glimt.no.

I fjor var Drage i Svergie og prøvde lykken, uten at han fant den helt.

- Spennende år i utlandet, men prestasjonene var varrierende. Både for meg og laget.

- Jeg ser for meg en tøff sesong i år. Vi er storfavoritter og vi er det beste laget. Alle er ute etter å ta oss. Den utfordringen skal vi klare. Vi har et godt lag som skal klare å håndtere dette. Personlig vil jeg være med å prege laget. Preger man Bodø/Glimt i 2017 preger man OBOS-ligaen, avslutter helgelendingen. 

Thomas Drage har én landskamp for Norge. Den kom i 2012 da Norge slo Thailand 1-0. 

Annonse fra Eliteserien: