Media i UEFA-turneringer

I 2021 skal Bodø/Glimt spille UEFA Europa Conference League. Her finner du all info til presse

Annonse:

For english, click here

Informasjonen nedenfor gjelder kampen mot AS Roma 21. oktober:

Kart over stadion finner du nederst i saken. 

Akkrediteringer

  • Vi ønsker som alltid at du sender ønsker om akkrediteringer til [email protected], innen tirsdag 19. oktober klokken 16:00.
  • Akkreditering hentes ved inngangen til presserommet. Inngangen er på kortsiden av NTG-bygget, mot Haalogalandsgata. 
  • Akkreditering til mediaaktiviteter på onsdag hentes utenfor Glimt-shop på LNS-tribunen. Disse akkrediteringene leveres tilbake når dere forlater stadion for godt for dagen. 

Medieaktiviteter

Det blir ingen mixed zone under kampene i UEFA Europa Conference League i 21/22-sesongen. Dette er på grunn av koronarestriksjonene fra UEFA. I stedet blir det pressekonferanser som er åpne for media som ikke er rettighetshaver. Pressekonferansen på onsdag flyttes til Sportsbaren i tredje etasje. 

Kampdag minus 1 (onsdag 20. oktober):

  • Offisiell trening Bodø/Glimt  – klokken 10:30 – 10:45
  • Offisiell pressekonferanse Bodø/Glimt – klokken 14:00 – 14:20 
  • Offisiell trening AS Roma – klokken 19:00 – 19:15 *
  • Offisiell pressekonferanse AS Roma – klokken 19.00 – 19:20**

* AS Roma sin offisielle trening foregår i Roma klokken 10:30. Derfor er de pålagt av UEFA å ha en såkalt "Walk around" på Aspmyra når de kommer på onsdag. Denne tuslingen på stadion er åpen for pressen i 15 minutter. 

**AS Roma har gitt oss beskjed om at de både lander, skal ha pressekonferanse og walk around på samme tidspunkt. Det betyr at media som planlegger å delta på både presskonferanse og walk around ikke vil få muligheten til å gjøre begge deler, med mindre man er flere journalister til stedet. 

Vi ber om at alle møter til avtalt tid til pressekonferansen til Roma, men er forberedt på at det kan bli en god del venting ettersom klubben også har oppgitt 19:00 som tidspunkt for ankomst på Bodø Lufthavn. 

Kampdag (Torsdag 21. oktober): 

  • Offisiell post-match pressekonferanse AS Roma – 20 min etter kampslutt
  • Offisiell post-match pressekonferanse Bodø/Glimt – Like etter Roma

Alle som er akkreditert inn på kamp vil også bli akkreditert inn på pressekonferanse og trening. Dersom det er noen mediehus som har ulike utsendte på onsdag og torsdag bes ta kontakt med Niklas Aune Johnsen i Bodø/Glimt på epost, [email protected] 

Pressekonferanser

Både Bodø/Glimt og AS Roma holder pressekonferanse før (MD-1) og etter kamp. Pressekonferansen foregår i et telt utenfor garderobeinngangen på LNS-tribunen på Aspmyra. 

Pressekonferansen etter kamp vil være tilgjengelig for all media som er akkreditert inn på selve kampen. 

Pressekonferansen til Roma vil foregå på engelsk/italiensk med norsk/italiensk tolk. Glimts pressekonferanse foregår på norsk og engelsk. Norsk TV og radio som ønsker svar på norsk ber vi om at spesifiserer dette på engelsk før spørsmålet stilles. 

Bodø/Glimts pressekonferanser vil bli streamet på glimt.no og vår YouTube-kanal. 

Pressekonferanse MD-1:

FK Bodø Glimt: kl. 13:00
Hvem: Kjetil Knutsen + Patrick Berg

AS Roma: kl. 19:30
Hvem: Trener + én spiller

Presserom

Vi har som vanlig to åpne presserom i NTG-bygget. Ett for øvrig media og ett for rettighetshaver. Presserommene åpner klokken 15:45 og stenger 60 minutter etter kampslutt. 

Det blir enkel servering i presserommene.

Presseplasser på stadion

Det er stort trykk blant pressen til denne kampen. Derfor er det viktig at alle tar hensyn til hverandre.

Vi har svært begrensede innendørs sitteplasser på denne kampen. Presseboksene nærmest Havet-tribunen på SNN-tribunen er reservert til skrivende presse. Det vil si presse som bruker laptop underveis i kampen. Det vil sannsynligvis ikke være nok plass til alle som ønsker å sitte inne, så noen vil måtte sitte utendørs. Førstemann til mølla. 

PS! Den innerste plassen er reservert UEFA. 

Vi har to områder på tribunen hvor det er skrivebord utendørs. Vi ber om at disse ikke okkuperes av presse som ikke er avhengige av skrivebord. 

Radio: Det er også flere radiokanaler som skal kommentere kampen enn vanlig. NRK, Radio 3 og Radio 8000 vil ha sine faste plasser, som tidligere. Andre radiokommentatorer vil måtte sitte utendørs. De blir plassert ved pultene like utenfor radiobuene nærmest Byen-tribunen. Vi ber også øvrig presse om å vise hensyn til radiokommentatorer som ønsker å benytte seg av skrivepultene utendørs. 

Øvrig media kan sitte på den øverste raden på SNN. Denne raden på tribunen er holdt av til media og kan benyttes fritt. 

Med andre ord oppfordrer vi alle til å kle seg godt på torsdag. Du kan bli sittende utendørs under kampen.

Fotografer: Fotografer kan som normalt stå bak målene og på kortsidene frem til samme høyde som 16-meteren. Dersom du har behov for å flytte deg underveis i kampen må du gå opp på Byen-tribunen og bak målet. På motsatt side kan du gå mellom tribune og mål. 

Når du har funnet din plass ber vi deg om å ikke flytte deg utenom pause.

Koronarestriksjoner

Alle akkrediterte på denne kampen må ha på maske til enhver tid så lenge de befinner seg på stadion. 

kart media.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: