Bodø Energi støtter en fremtidsretta sport

Det handler om å følge med i tiden, og akkurat nå er esport det neste store. Derfor er Bodø Energi med på laget.

Annonse:

I fjor gikk den første sesongen av eSerien av stabelen, og i år er Bodø/Glimt endelig med. Etter en nøye utvelgelse tidligere i høst ble det klart hvem som skulle representere Bodø/Glimt i esportens verden. Med på laget har Bodø/Glimt fått med seg Bodø Energi Kraftsalg. 

– Vi synes dette er veldig spennende, og ikke minst nytt. Det er en stor fordel for oss å treffe så mange unge mennesker som vi gjør her, sier Svetlana Hansen til glimt.no. Hansen er leder for salg og marked i Bodø Energi Kraftsalg. 

Et ufortjent negativt rykte

Og det er ikke bare Bodø Energi Kraftsalg som får noe igjen for samarbeidet. De håper også å bidra til å sette "gaming" i et nytt lys. 

– Gaming ha fått ufortjent negativt rykte blant folk. Ungdommer som spiller eller ønsker å spille for esport må ha struktur og orden i hverdagen sin, og det er en sunnere tilnærming til det å være en "gamer" enn det som folk flest tror, sier Hansen 

Å være esport-utøver er krevende, og mange foreldre er kanskje bekymret for at barna bruker for mye tid foran dataskjermen.

– Dette kan være en sunn interesse, og det kan vi vise til bekymra foreldre!

Gjør Bodø mer interessant

Bodø Energi Kraftsalg er ikke bare hovedpartner og esport-partner til Bodø/Glimt, de er også tungt inne i andre deler av klubbens satsinger. Blant annet som bærekraftsambassadør gjennom Glimts Action Now-program. 

– Vi er en samfunnsaktør i Bodø, og ønsker at Bodø skal være en oppløftende og interessant by å bo i, sier Hansen, og hinter om at esport-satsingen er med på å vise ungdommen at man kan lykkes, også i Bodø. 

Men esport er nytt, og mange synes kanskje det er vanskelig å vite hva det egentlig er. Bodø/Glimt deltar i eSerien som er en turnering i fotballspillet FIFA, og flere klubber fra Eliteserien og OBOS-ligaen deltar i turneringen. 

– Det er nytt for meg og jeg kjente ikke til esport fra før. Det er en helt ny måte å bedrive sport på. Jeg har lært mye, sier Hansen til slutt. 

Esport er definitivt en sport for fremtiden, og Bodø Energi Kraftsalg viser at de er en fremtidsretta bedrift ved å bli med på laget. Det mener Benedicte Halvorsen, salgs- og markedskoordinator i Bodø/Glimt.

– De er tøffe! De ser at verden utvikler seg og slenger seg med på trenden. Det synes vi er kult!

Dette er eSerien

  • eSerien er den offisielle norske e-sportligaen i dataspillet FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Monday Media med Good Game AS som turneringsoperatør.

  • Kampene spilles én mot én. Alle klubber har signert to spillere som rullerer på å spille mot de andre klubbene i et seriespill.

  • Sluttspillet i mars vil enten foregå online eller offline avhengig av situasjonen med COVID-19 når dette skal planlegges nærmere. I utslagsdelen av turneringen, vil kampene spilles best av 3.

  • Les mer på eserien.no

Annonse fra Eliteserien: