Nicolai Wårholm Moholt.

Akademiet klare til kamp

Etter en lang pause er det endelig lov for lagene i Akademiet å spille treningskamp igjen.

Annonse:

Lørdag 1. august møter Bodø/Glimt G19s spilere Innstranda G19 til kamp på Aspmyra klokken 13:00. Like etterpå, klokken 15:00, møtes Bodø/Glimt G17 mot Junkeren G19 på Aspmyra.

- Det er rart, men veldig deilig å tenke på drakt, dommere, banen, oppvarming og alle andre kamprelaterte ting. Vi har ventet lenge nå. Den siste kampen  før korona kom den 6. mars borte mot Haugesund. Nå blir det deilig med første kamp på fire måneder, forteller spillerutvikler i Glimt-akademiet Tom Dent. 

Dent er hovedansvarlig for G16 til G19. Da korona kom til landet ble det indivuelle fokusområder, både fysisk, psykisk, taktisk og teknisk. Litt etter litt har det åpnet opp mer. 

- Når vi endelig kunne møtes for å spille fotball har vi jobbet mye med å få relasjonene på plass igjen. Vi har fått lov til å trene med større grupper og har hatt mulighet til å gå gjennom flere kamp-lignende situasjoner. Vi har spilt tre internkamper og fått den fysiske formen på plass. Kampen på lørdag blir en del av treningsuken vår, sier Dent. 

Spillerne selv gleder seg også veldig til kamp. 

- Det blir gøy. Vi har bare spilt ti mot ti på trening, så banen har vært litt mindre og vi har ikke fått spilt i den formasjonen vi har villet. Nå blir det deilig å komme inn i rutinene igjen. Møte til kamp, være i garderoben, varme opp og ta på drakt, forteller spiller Nicolai Wårholm Moholt. 

Dent stemmer i. 

- At vi endelig skal få spile 4-3-3 i morgen blir deilig. Jeg håper at spillerne kommer inn i vanlig rytme. Det blir spennende å se. 

Fikk du med deg dette målet på treningen til Glimt-akademiet?

Det er mange spillere som skal ut på banen i løpet av de to treningskampene. 

- Med G19-spillerne stiller vi med to forskjellige ellevere og bytter i pause slik at alle får 45 minutter. G17-spillerne har en annen inngang da de allerede på torsdag har enda en treningskamp til. Der vil vi bytte etter rundt 60 minutter, forteller Dent. 

Sesongen til lagene har enda ikke begynt og foreløpig er det bare treningskamper på planen. Den 10. august vil det komme mer informasjon om resten av året og serien til lagene på Glimt-akademiet. 

- Det ser vi frem til. Selv om det er gøy med treningskamper blir det ikke det samme som "ordetnlige" kamper. Vi venter veldig spent på serien og på hvordan resten av året vil bli, avslutter Dent. 

Annonse fra Eliteserien: