Bodø/Glimts akademi 2019.

Akademiet klassifisert til fire stjerner

Tirsdag ble resultatene fra akademiklassifiseringen offentliggjort.

Annonse:

Norsk Toppfotball har vurdert klubbene på ti ulike områder for å undersøke utviklingsarbeidet som blir gjort i Norge. Der havner Bodø/Glimt med 133 poeng og får fire stjerner. 

- Vi er veldig fornøyd med at vi fortsatt har fire stjerner. Vi har en høyere grad av progresjon enn hva vi hadde for to år siden, sier akademileder Gregg Broughton.

Det er to deler Broughton mener det er viktig å nevne. Hva akademiet prøver å få til med spillerne og lagene, og hva A-laget har gjort for de yngre spillerne. 

 - Da jeg kom til klubben, snakket vi med "alle". Alt fra administrasjonen, kaffegjengen i tredje etasje, A-lagets ansatte, spillere og foreldre. Vi ville finne ut av identiteten til nordnorske mennesker. Vi følte at metodologien til Glimt satt godt, og er utad kjent for å være en av de beste i landet, men vi ville kunne si hva identiteten til et Glimt-lag og en Glimt-spiller i det laget er. De karakteristikkene som kom frem var "hardtarbeidene, modige, direkte, god humor og opportunist". Det vi har gjort videre er det å snakke om å være alle disse tingene. Vi må være modige på banen. Vi vil heller vinne 4-5 enn 1-0, forteller Broughton.

Roser A-laget

Han vil også rose A-lagets trenere for at de har vært modige og satset på yngre spillere på banen. I fjor endte Glimt på 11 prosent spilletid til unge spillere. I år var målet 15 prosent.

- Vi ligger allerede på 26 prosent. Det er en viktig kred til spillerne, men også til dem som har jobbet med spillerne i fem-ti år tidligere, som Thomas Aakvik, Cato Hansen, Jan Erik Bjerk, Stig Johansen og Ørjan Berg, sier Broughton.

- De 26 prosentene skyldes også tålmodigheten til A-lagets ansatte og hvordan de yngre spillerene har prestert under trening. A-lagts stil på fotballbanen denne sesongen er at den gir yngre spillere muligheten til suksess.

Fortsetter jobben

Broughton tok over jobben som akademileder etter Øyvind Iversen.

- Vi har forsøkt å fortsette jobben Øyvind satte opp med akademiet. Øyvind plantet frøene, men er ikke her slik at han kan sitte i skyggen av trærne han plantet. Han fortjener skryt, sier engelskmannen.

Han mener at man også ser utviklingen i de yngres avdeling.

- Vi ser også at suksessen fra A-laget begynner å krype inn i akademiet. Se på B-laget. Målet før sesongen var å berge plassen, og ta 36 poeng. Det hadde vi klart med ti kamper igjen. Det har vi klart, samtidig som vi har gitt unge spillere mye treningstid med A-laget, sier Broughton.

- Målet over de neste 12 månedene er at vi ser denne spillestilen gjennom hele akademiet. Til trenerne pleier jeg å stllle dette spørsmålet "om vi hadde sett på kampen i nøytrale drakter, kunne du sett at det var et Glimt-lag som spiller, bare på måten de spiller på?". Det er veldig vitkig at vi i slutten av 2020 uten tvil kan se hva som er er et Glimt-lag, avslutter Broughton. 

Les hele rapporten her

Annonse fra Eliteserien: