Olav Øverli.

Ny spillerutvikler i Glimt-akademiet

Olav Øverli er ny i klubben som spillerutvikler G13 til G15, men han kjenner godt til Glimt.

Annonse:

- Dette er en drøm for meg. Jeg har vært Glimt-supporter siden jeg var liten gutt. I 1995 jobbet onkelen min i Bodø, og da ble jeg tatt med på Aspmyra. Vi så en hjemmekamp mot Start. Etter det har jeg vært frelst og har reist rundt på Østlandet for å se kamper. Dette er mitt 26. Glimt-år, forteller den nyansatte spillerutvikleren i Glimt-akademiet, Olav Øverli.

Øverli er fra Hokkund, har aner fra Mo i Rana og har bodd de siste 12 årene i Trondheim. Han kommer fra jobb som fotballtrener i Byåsen, men det har ikke vært fulltidsjobb. De siste ti årene har han jobbet som terapeut i barnevernet. 

- Jeg er utdannet sosionom, og har terapeutiske utdanninger i tillegg. For noen år siden tenkte jeg "kanskje jeg kan bli en OK fotballtrener", og jeg har gjort det på si siden da. Jeg tok over et par lag i Trondheim, først i Kolstad Fotball deretter i Byåsen, forteller Øverli.

Han var 29 år da han begynte på fotballtrenertudanningen, og han har nå UEFA B-lisens og NFF spillerutvikler B-lisens. 

- Dette er første gang jeg jobber i en Eliteklubb, og det er første gang dagene kun dreier seg om fotball og om hvordan vi kan tilrettelegge for spillere og utvikle spillere. Det er utrolig spennende, og at jeg får gjøre dette i Glimt er kjempestas. 

Øverli er ansatt som spillerutvikler i G13 til G15, og skal jobbe tett sammen med Dan Leivers, Thomas Jacobsen og Eirik Kolstad. 

- Jeg har blitt tatt godt i mot, og det er en fantastisk gjeng i Glimt-akademiet. De er veldig dyktige, og jeg er sikker på at det kommer til å bli både artig, lærerikt og at vi kommer til å få til mye bra sammen, sier Øverli. 

- Å hver dag kunne jobbe med de beste og diskutere fotball og spillerutvikling ser jeg frem til. Jeg håper også jeg kan bidra både sosialt og ikke minst faglig, legger han til. 

Han har den første uka i jobben vært med G15.

- Nå begynner jeg å kunne navn og kjenne på kontakten med spillerne. Jeg håper at jeg kan bidra slik at de kan utvikle seg videre. 

Leder for Glimt-akademiet, Gregg Broughton, er glad for å ha Øverli på plass.

- Olav var en del av rekrutteringsprosessen da vi utlyste stillingen som spillerutvikler for G17. Han fikk ikke den rollen, men vi så et stort potensiale i han. Vi fikk tips om Olav fra Trond Nordsteien som er sjef for trenerutvikling i Trønderlag og som tidligere har jobbet i Tromsø, og som også er en venn av oss her i klubben, forteller Broughton.

- Da vi intervjuet Olav ble vi veldig imponert av hans mellommenneskelige ferdigheter, og han evne til å bygge relasjoner med spillere. Vi følte det komplimenterer ferdighetene som spillerutviklerne i G13 til G15 allerde har. Vi er veldig glade for å ha Olav med oss på laget, fortsetter Broughton. 

Øverli selv ser også frem til å bli en enda bedre spillerutvikler. 

- Målet er å se hvor langt jeg kan komme. Jeg har lyst til å bli formet av gode miljøer og se om jeg kanskje ender opp som seniortrener en eller annen gang, men det er en stige å gå opp. Det å begynne i Glimt er en spennende og god start, som jeg gleder meg til å ta ordentlig fatt på, avslutter Øverli. 

Annonse fra Eliteserien: