– Breddefotball har betydd alt

Ved innmarsj i kveldens kamp mellom Bodø/Glimt og Haugesund vil Glimt-spillerne markere for åpning av breddefotballen.

Annonse:

Breddefotballen her i landet har vært stengt ned helt siden det første utbruddet av koronaviruset i fjor vinter. Det er ikke vanskelig å forstå at breddefotballen, på lik linje med resten av samfunnet måtte stenge ned, men nå er det på tide å åpne opp mener flere. 

Vegard Leikvoll Moberg har flere av sine beste minner fra fotballbanen nettopp fra breddefotballen. 

Vegard Leikvoll Moberg mener det er på tide å åpne breddefotballen. Foto: Kent Even Grundstad
Vegard Leikvoll Moberg mener det er på tide å åpne breddefotballen. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg har vært med å rykke opp i lavere divisjoner og det er utvilsomt blant høydepunktene i min karriere. Så har du alle turneringene med gode venner, som for eksempel Norway Cup, sier han. 

Samhold og gode venner

Det er mange som snakker om at man må få i gang breddefotballen fordi det går utover toppfotballen, men Leikvoll Moberg mener det ligger mer og enda viktigere ting i breddefotballen. 

Først og fremst må vi åpne bredden for folkehelsa. Det er både for den fysiske og mentale helsa til folk at vi kommer i gang snart. 

Det er over 50.000 nordmenn som spiller fotball. De aller, aller fleste på et breddelag. Leikvoll Moberg har spilt store deler av sin karriere på breddenivå. 

– Jeg debuterte ikke i Eliteserien før jeg var 25 år. Jeg kom ikke så langt fordi jeg hele tiden jaget etter å bli best mulig. Mitt jag handlet om å ha det gøy og være god når jeg spilte fotball med mine kompiser.

– For meg handlet det om å ha det gøy der og da, og det er synd å tenke på alle de som nå bare sitter og venter på å få komme igang med det aller gøyeste i hele verden igjen.

Flyttet til Island for å spille breddefotball

Leikvoll Moberg selv er toppspiller og har fått trene tilnærmet normalt det siste året, men han kjenner flere som har måtte legge hobbyen og lidenskap til side de siste månedene. 

– Jeg har ein kompis som til vanlig bor i Oslo, men som flytta hjem fordi han var så langt nede. Hjemme begynte han å smått trene med en kompis, og det gjorde livet hans så mye bedre! Så ja, fortell ikke meg at du kan møtes på puben med fotballaget ditt og drikke Fernet, men samme gjeng kan ikke takle hverandre på trening, konkluderer vestlendingen og forteller at en annen kompis flyttet til Island for å få lov til å spille breddefotball. 

FK Bodø/Glimt støtter Leikvoll Moberg og alle andre som mener at breddefotballen bør åpnes. I kveld, etter innmarsjen kommer vi til å markere vårt standpunkt i saken. 

_DSC8783KentEvenGrundstadFoto
Vegard Leikvoll Moberg håper også breddespillere kan juble med gode venner snart. Foto: Kent Even Grundstad
Annonse fra Eliteserien: