– Det er en revansjesugen gjeng

Etter tapet for Sandefjord har Kjetil Knutsen og de helgule skumle planer om å slå knallhardt tilbake. Om alt går etter planen er det dårlig nytt for Viking.

Annonse:

Det så tungt og tregt ut for Glimt-spillerne på gressmatta i Sandefjord i midtuka. Etter kampslutt bekreftet også flere av spillerne at beina var tunge og at laget muligens bomma på forberedelsene til kampen. Kjetil Knutsen har tatt konsekvensene av det inn mot Viking-kampen. 

– Ja, vi har tatt til oss tilbakemeldingene. Vi har trent veldig lite og prøver å bygge overskudd inn til kampen mot Viking. Så får vi bare håpe vi treffer bedre denne gangen enn vi gjorde på onsdag, sier Knutsen og smiler litt av det hele. For det kan være vanskelig å treffe på detaljene. 

– Det er små, små nyanser og vi trodde jo at vi traff sist også, sier han. 

– Viktig med åpenhet

Treneren bestemmer og alt det der, men Kjetil Knutsen er glad for at spillerne kommer med tilbakemeldinger når treningsprogrammet ikke fungerer. 

– Det er viktig at vi har en åpenhet og at spillerne kan si hvordan de opplever det vi gjør. Da får vi feedback og kan gjøre noe med det. Det er sånn det må være om vi skal få utvikling og jeg er veldig glad for at vi har en gruppe som gir beskjed og at vi har et trenerteam som forhåpentligvis evner å ta til seg feedbacken.

For de små nyansene kan være ekstra avgjørende i et tøft og tett kampprogram som det Glimt har vært inne i i det siste. Et kampprogram som fører med seg både fordeler og ulemper.

Se hele intervjuet med Knutsen her (saken fortsetter nedenfor): 

– Jeg er først og fremst glad for at det går raskt. Vi er svært skuffet over prestasjonen vår i Sandefjord og det gjelder oss alle. Vi vinner sammen og vi taper sammen. Det er herlig at vi kan slå tilbake raskt her i vakre Bodø, konstaterer han og legger til;

– Det er en revansjesugen Glimt-utgave som kommer ut på banen klokken 15:00!

En revansjesugen Glimt-utgave høres i utgangspunktet ut som dårlig nytt for Viking, som ikke har tatt poeng fra Glimt siden høsten 2016. 

– Jeg håper jo det, men de kommer med sin kampplan og den vet jeg lite om. Akkurat nå har vi fokus på oss selv og det vi kan gjøre noe med, og det håper jeg gir en fotball folk kjenner igjen. Da blir det gøy i ettermiddag, sier han. 

Gjør endringer på laget

Skader på sentrale Glimt-spillere den siste tiden tvang Knutsen til å gjøre en del endringer på laget i Sandefjord i midtuka. Etter kampen konstaterte bergenseren at flere av de som etter hvert kom inn i kampen gjorde sakene sine bra. 

– Vi har hatt en veldig tydelig retning med tanke på det å sette en ellever. Det har ikke fungert like bra som det gjorde på det beste i fjor og får konsekvenser når vi mister folk. De som kommer inn er ikke kjente i rollen og vi mister de relasjonene vi har bygget opp, konkluderer Glimt-sjefen og erkjenner at tilnærmingen har visse svakheter også.  

– Vi gir ikke alltid de som kommer inn de beste forutsetningene heller. Det er en vanskelig kabal å legge, så det er ulempene med tilnærmingen vi har hatt. Ellers er jeg glad for at de som kommer inn gir positive svar, det betyr at de er med i konkurransesituasjonen. Det blir et annerledes lag enn det som var mot Sandefjord, sier Knutsen avslutningsvis. 

Hvem som kommer inn mot Viking er det bare trenerteamet som vet, men at Knutsen må klare seg uten Sondre Sørli, Ola Solbakken, Vegard Leikvoll Moberg og Victor Boniface er viden kjent. 

Annonse fra Eliteserien: