Sondre Brunstad Fet under hjemmekampen mot Molde i 2020.

– Det kan best beskrives som en drøm

For ett år siden satt han stort sett på benken i OBOS-ligaen. Nå er Sondre Brunstad Fet seriemester i Eliteserien.

Annonse:

30. mai 2020 møtte en litt sjenert Sondre Brunstad Fet sine nye lagkamerater for første gang. Han var, i likhet med resten av laget på vei til Trondheim for å spille treningskamp mot Rosenborg. Den første fotballkampen etter flere uker med karantene, isolasjon, egentrening og innetid. Koronapandemien satte hele fotballnorge på pause. Også Brunstad Fets overgang til Bodø/Glimt. 

– Jeg hørte om interessen fra Glimt like over nyttår i 2020. Jeg vet ikke hvor langt de var kommet, men koronapandemien satte det hele på vent, sier Burnstad Fet til glimt.no bare noen dager før han setter nesa hjem til Sykkylven for juleferie. 

Nok et år er omme, kanskje det mest spesielle til nå.

Slet med spilletiden i Aalesund

Når man skal oppsummere det siste året til Brunstad Fet er det lett å gå for floskelen "Fra benken i OBOS-ligaen til seriemester i Eliteserien. Men det er kanskje det som passer aller best også. 

Det har blitt mye spilletid for Sondre Brunstad Fet i den helgule drakten i 2020. Foto: Kent Even Grundstad
Det har blitt mye spilletid for Sondre Brunstad Fet i den helgule drakten i 2020. Foto: Kent Even Grundstad

I fjor spilte han for Aalesund, som tok OBOS-ligaen med storm. Dessverre for Brunstad Fet ble det stort sett en benketilværelse på nordvestlandet. 

– Jeg starta flere kamper på benken enn på banen i fjor. I serien tror jeg kanskje jeg starta rundt 8-9 kamper. Heldigvis fikk jeg spille alle cupkampene, gliser han fra et av møterommene på Aspmyra. 

Så det ble noen kamper, for Aalesund spilte seg faktisk hele veien til kvartfinalen i NM i fjor. Og for Brunstad Fet var det ingen tvil om hva som var høydepunktet. 

– Vi slo Rosenborg på Lerkendal åttenedelsfinalen. Det var ett av de bedre øyeblikkene den sesongen. Vi vant fortjent selv om vi hang litt i tøylene på slutten, flirer han.

Drøye 18 måneder senere kan han se tilbake på et år hvor høydepunktene har stått i kø. 

Starten på noe stort

Det var nok mange glimtsupportere som stussa litt da sølvvinneren fra 2019 hentet en "benkesliter" fra OBOS-ligaen, men det skulle ta kort tid før Sondre Brunstad Fet spilte seg inn i de helgule hjertene. 

– Det var helt åpent om den høyre indreløperplassen da jeg kom til Glimt, sier han. Sondre Brunstad Fet fikk nemlig startplass i årets første serierunde mot Viking. Den tok han vare på. 

– Timingen for min del var veldig fin, og det var stort å score i den første kampen min i serien. 


Kjetil Knutsen har naturligvis betydd mye for at Sondre Brunstad Fet når har gått fra en benketilværelse på nivå to til å spille regelmessig og fast på Eliteseriens beste lag. 

– Kjetil har tatt hånd om meg og hjulpet meg inn i gruppa fra dag én. Han har vist at han har trua på meg og ønsker at jeg skal utvikle meg til en enda bedre fotballspiller. 

Var klar for å krige seg inn på laget til AaFK

At Sondre Brunstad Fet skulle gå inn i 2021-sesongen som regjerende seriemester var det neppe mange som satte penger på i fjor. Ikke en gang hovedpersonen selv kunne tro på det. 

– Jeg så ikke for meg på denne tiden i fjor at jeg skulle spille mot AC Milan på San Siro et halvt år senere. Jeg så egentlig fram til en sesong med AaFK, hvor jeg skulle kjempe for spilletid og krige meg inn på ellveren, sier han.

I stedet for å krige seg inn på laget til Aalesund scoret Brunstad Fet mot Aalesund på Color Line stadion i sommer:

– Men jeg nølte ikke da Glimt kom på banen, og heldigvis var Aalesund greie og slapp meg. Det er jeg glad for. 

Sesongen 2020 beskriver han aller best selv: 

– Det er som en drøm!


Store ambisjoner for neste år

Det er lett å se at han har hatt et år med flere positive opplevelser. Smilet sitter løst, særlig når vi snakker om kampen som avgjorde gullet. Det var en stor dag i klubbens historie. 

– Helt fantastisk å få oppleve dette med den gjengen. Vi var nok litt skuffa etter prestasjonen i Drammen, men det snudde fort når vi skjønte hva som faktisk skjedde, gliser han, og mimrer tilbake til mandagen etter seriegullet ble sikra.

– Den mottakelsen vi fikk her i Bodø var fantastisk! Jeg håper vi har fått uttrykt hvor mye vi satt pris på det.   

_DSC3541
Det har blitt mange fine øyeblikk i 2020 for Sondre Brundstad Fet, her sammen med Patrick Berg.

Det har blitt flere høydepunkter for både Brunstad Fet og Bodø/Glimt i år. Poengene har rent inn på konto og rekordene har falt én etter én. Neste år blir en utfordrende sesong for den ferske seriemesteren når serie- og cupspill skal kombineres med nok et år ute i Europa. 

Det gleder Brunstad Fet seg til.

– Jeg synes jeg har vært okei denne sesongen, men jeg vet at jeg har mye mer å bidra med. Jeg har et nivå til som jeg ikek har fått vist frem enda, sier sunnmøringen før han setter seg på flyet hjem til jul. 

Nå venter noen rolige dager før spillerne er tilbake i januar, klare for å jakte på enda flere poeng og rekorder. 

 

Annonse fra Eliteserien: