standard pm glimt no

Pressemelding: – Et angrep på klubbens verdier

Romas oppførsel er ikke bare et fysisk angrep på Kjetil Knutsen, det er et systematisk angrep på Glimts verdier. Vi kan ikke som en liten klubb stå med lua i hånden og godta en slik oppførsel.

Annonse:

– Jeg driver med fotball da det er noe jeg brenner for og gir meg glede. Det å oppleve usportslig manipulering på nært hold gjør meg trist, sier Kjetil Knutsen.

Video beviser angrepet på Knutsen

Roma bombarderer mediene med usannheter, i et forsøk på å skjule den usportslige oppførselen. Glimt vet at det eksisterer en video av hendelsen, som viser angrepet på Knutsen fra representanter for Romas støtteapparat. Denne videoen har klubben sett. Vi krever at offentligheten får tilgang til denne videoen som UEFA besitter.

Knutsen sier videre at han er sjokkert over den kritikkverdige oppførselen som Roma tok med seg inn i kampen.

Et beviselig brudd på spillereglene er at keepertreneren til Roma posisjonerte seg på ulovlig vis utenfor trenerbenken, der han løpende verbalt og gestikulerende sjikanerte Knutsen. Glimt gjorde fjerdedommer og UEFAs delegat oppmerksom på dette ved flere anledninger. Klagene ble ikke tatt til følge og Romas keepertrener fikk uhindret fortsette oppførselen sin.

– Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sier Knutsen.

Knutsen sier at han har null problemer med adrenalin og engasjement på en trenerbenk under en kamp. Dette sier han har vært en naturlig del av fotballhverdagen både i Hovding, Fyllingsdalen, Åsane og Glimt.

 – Den trakasserende oppførselen vi opplevde under gårsdagens kamp har derimot  ingenting på en fotballstadion å gjøre, sier Knutsen.

– Glimt ser ikke noe annet valg enn å politianmelde Nuno Santos på bakgrunn av det fysiske angrepet på Kjetil Knutsen. Det er helt uholdbart med en slik oppførsel. Dette er en systematisk provokasjon, manipulasjon og til slutt utøvelse av fysisk vold mot Kjetil Knutsen. Vi er trygge på at en objektiv instans vil gå forbi uriktige påstander fra Romas trenerteam, sier daglig leder i Glimt Frode Thomassen.

Thomassen forventer at UEFA reagerer og sikrer fotballens globale verdier om ikke– vold og fairplay.

– Vårt fokus er nå på kampene i dagene fremover. Der kommer vi i Glimt til å stille med sportslig pågangsmot og solide fotballsko plantet i de verdiene vi tror på, avslutter Knutsen.

Kontaktperson:

Daglig leder, Frode Thomassen

Annonse fra Eliteserien: