– Vi møter gullfavoritten

På søndag spiller vi den siste treningskampen før serien starter!

Annonse:

Endelig er det klart for seriestart, men først skal den siste treningskampen gjennomføres. Søndag klokken 15:30 spiller Bodø/Glimt borte mot fjorårets serietoer i en tøff bortekamp. 

Molde var det eneste laget som slo Bodø/Glimt i Eliteserien forrige sesong, og Kjetil Knutsen anser moldenserne som gullfavoritt i år. 

– I fjor spilte vi borte i de to siste kampene før serien startet. Da møtte vi Vålerenga og Rosenborg. Det var et helt bevisst valg for å få erfaring fra det å spille vanskelige bortekamper. Vi gjør det samme igjen i år. Nå møter vi gullfavoritten i siste treningskamp, sier Knutsen et par dager før seriestart. 

Tøff bortebane

Glimt har historisk sett et godt tak på Molde i Eliteserien, men de to siste sesongene har altså Aker Stadion vært en vanskelig arena. Både i 2019 og i 2020 endte kampen 4-2 i favør Molde. Det er et perfekt utgangspunkt før en treningskamp. 

– Nå får vi virkelig sett hva som er styrkene og hva som er svakhetene våre. I tillegg er det jo fint å se hvor vi står i forhold til motstanderne våre, sier Glimt-treneren. 

– Benytter du muligheten til å eksprimentere med laget eller stiller dere som om det var en seriekamp?

– Det er definitivt det siste, ja. Det kan selvfølgelig skje endringer pga. småskader og så videre, men det laget vi starter med på søndag er det samme laget vi ville startet med om det var seriekamp, sier han og understreker at det fortsatt står igjen litt arbeid på treningsfeltet. 

– Vi har ikke tid til å eksprimentere nå. Vi må prioritere førsteelveren. og det betyr at de som ikke er i elveren må ta kampen og kjempe om en plass på laget. Så enkelt er det. 

Fin energi i gruppen

Det gjennstår en uke igjen med trening før Tromsø står på motsatt banehalvdel i seriestarten 9. mai. Knutsen er godt fornøyd med tingenes tilstand en drøy uke før det braker løst. 

– Først må jeg si at det er en veldig fin energi i spillergruppen. De gleder seg veldig til å komme i gang igjen nå, og det regner jeg med at hele Bodø gjør.

– Akkurat nå er vi veldig opptatte av å jobbe inn nye spillere for å få de inn i strukturen og samhandlingsmønsteret. Vi må spille på styrkene til de spillerne som er her. Vi har fokus på detaljer i det offensive spillet. 

Annonse fra Eliteserien: