Salten Auqa-samling 2020

10 år med Salten Aqua-samling

Andre uken i oktober var det klart for den tiende Salten Auqa-talentsamlingen på Aspmyra.

Annonse:

- I år inviterte vi 55 gutter fra Nordland- og Hålogland Fotballkrets, og 54 gutter var her. Det er flere enn vi noen gang har hatt, forteller Ørjan Berg etter endt talentsamling. 

Salten Aqua-talentsamling hadde 10-årsjubileum i år. Det er Salten Aqua og Bodø/Glimt som sammen arrangerer, og er for gutter på 12 år og 13 år. 

- Vi har hatt et meget godt samarbeid i ni år, og å kunne slå på stortromma i år og ta det ett steg videre med å invitere flere med i år, sier Berg. 

Det har vært lite fotballaktiviteter i år, grunnet COVID-19. Derfor var det ekstra viktig å få til akkurat Salten Aqua-samlingen. Nytt av året er at guttene har bodd på Scandic Havet. Vanligvis overnatter de på Aspmyra. 

- Tilbakemeldingene fra både guttene og foreldrene har vært kjempebra. De har hatt noen utrolig fine dager her hos oss, forteller Berg. 

Normalt er Glimt avhengig av å ha sett turneringer og kamper i første halvdel av sesongen, for å kunne nominere spillere med på talentsamlingen. I år har ikke dette vært mulig. 

- Derfor skal det rettes en stor takk til klubbene og fotballkretsene som har nominert spillere. Det har vært en veldig høy standard på spillere født i 2007 og 2008, forteller leder for Glimt-akademiet, Gregg Broughton. 

12 spillerutviklere fra Glimt har vært med på samlingen. Spillerne har hatt en-til-en møter med treneren som har vært deres ansvarlige trener. Trenerene har hatt seks spillere å følge opp. 

- Denne fredagen får alle spillere en skriftlig tilbakemelding fra klubben, og de får videoklipp fra de fire kampene og treningene vi har hatt, sier Broughton. 

- Utifra det de har gjort her, gir vi noen av guttene mulighet til å hospitere hos oss fra neste år og i 2022, og noen vil jobbe mot de nasjonale kampene som forhåpentligvis vil skje i 2022 for G14, fortsetter Broughton. 

Den største utfordringen på talentsamlingen var å holde de to fotballkretsene fra hverandre, da spillerne ikke skulle være med spillere fra den andre kretsen. 

- Trenerne og Scandic Havet håndterte det supert, sier Broughton. 

Nå blir det evaluering med Salten Aqua og klubben for å se hva som skal gjøres neste år. 

- Dette er kanskje den viktigste talentsamlingen i Nord-Norge, og vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Ørjan Berg. 

IMG_9124
IMG_9123

 

Annonse fra Eliteserien: