Ole Amund Sveen i kampen mot Stabæk 2019.

10 spørsmål til Sveen

Bli litt bedre kjent med Ole Amund Sveen.

Annonse:

Hva er det beste med Glimt?

- Det beste med Glimt er det garderobemiljøet vi har. Det er en spillergruppe med gode verdier, og man respekterer hverandre. I et tøft konkurransemiljø er det ikke alltid slikt, men i Glimt har vi det beste miljøet jeg har vært en del av, hvis jeg sammenligner med de andre klubbene jeg har spilt i.

Hva er det beste med å spille i Eliteserien?

- Det er først og fremst å kunne leve av det jeg liker best; å spille fotball. Det beste med å spille i akkurat Eliteserien er å bli matchet på det høyeste nivået i landet. Jeg har alltid vært interessert og glad i norsk fotball, og jeg brenner for at enda flere skal se verdien av å følge sitt lokale lag og ikke bare følge de store lagene ute i Europa.

Hvis du ikke skulle ha spilt fotball, hva ville du holdt på med?

- Da tror jeg fort at jeg hadde satset på en annen idrett. Jeg var en talentfull langrennsløper en gang i tiden, så det er ikke umulig at jeg hadde blitt skiløper.

Hvordan er en typisk dag for deg?

- En typisk dag for meg er å trene, restituere og være sosial med de andre gutta på laget. 

Hvilket lag i fjorårets sesong var tøffest motstander?

- Det vil jeg si var Molde. Jeg var ikke med i første kamp mot dem, men  da vi møtte dem på deres hjemmebane var de litt bedre enn oss. De var gode gjennom sesongen og vant serien fortjent.

Hva er det beste å spise før og etter trening/kamp? 

- Før trening får vi alltid servert havregrøt, noe som fungerer bra for meg. På kampdag er det kylling med litt pasta eller ris som er vinneroppskriften.

Hvordan hadde en dag sett ut for deg hvis du hadde vært skadet? 

- Da jeg var langtidsskadet i 19 måneder i Sogndal, trente jeg to økter nesten hver dag for å bli frisk. Første økt bestod av rehab-øvelser og styrke, mens den andre økten bestod av en kondisjonsøkt med enten sykkel, elipsemaskin eller i basseng. Jeg var veldig heldig med god oppfølging, og hadde god hjelp fra fysioterapeuter. Hadde jeg ikke fått så god hjelp i Sogndal, hadde jeg garantert ikke spilt i Bodø/Glimt i dag.

Din verste skade? 

- Den verste skaden var da jeg brakk begge leggbeina i Sogndal. Det ble fem operasjoner og en lang vei tilbake.

Tips til hvordan en kan bli god? 

- Det er å spille mye fotball. Men det aller viktigste er å ha det gøy med det man driver med. Skal man bli ekstra god er det viktig å trene mer og bedre enn det andre gjør. Hardt arbeid lønner seg i lengden.

Fortell oss én ting ikke så mange vet om deg.

- Jeg vant MOT-prisen i 2017, det var noe jeg satt stor pris på og er stolt av!

Annonse fra Eliteserien: