Bodø/Glimt mot Mjøndalen

9 x 3 mot Mjøndalen?

Det er ingen lag Glimt har et større overtak på enn Mjøndalen. Nå jakter de helgule den niende seieren på rad.

Annonse:

Det ble heldramatisk da lagene møttes på Nedre Eiker i starten av sesongen. Bodø/Glimt ledet 2-0, før Mjøndalen snudde kampen til 3-2. To scoringer av Geir Andre Herrem sørget for at Glimt igjen tok ledelsen i kampen, men like før slutt utliknet Mjøndalen til 4-4. I Glimt-målet sto en sjanseløs Vegard Leikvoll Moberg som måtte vokte buret i Ricardos fravær. 100 minutter ut i kampen sørget derimot en het unggutt fra Narvik for at alle poengene ble med hjem til Nordland. Håkon Evjens suser i krysset avgjorde den dramatiske kampen som senere ble kåret til "den sykeste kampen i historien" av Eurosport. Du finner høydepunkter fra kampen lenger ned i saken. 

På gulljakt

Det er ikke ofte Glimt fortsatt er med i gullkampen i Eliteserien når vi skriver 21.oktober, men Glimt er med i alle høyeste grad og befinner seg fem poeng bak Molde med seks kamper igjen å spille. Etter å ha vært uovervinnelige i sommer har det derimot blitt litt færre poeng de siste kampene enn mange i Bodø skulle ønske, men det er likevel langt mellom hvert tap for Glimt. I høst har det største høydepunktet vært 4-0-seieren mot Tromsø på Aspmyra for tre uker siden. 

Med seier mot Mjøndalen vil Glimt ha hele ti poeng ned til Rosenborg som jager bak på fjerdeplass. Med fem kamper igjen å spille har Glimt festet et godt grep om medaljeplassene i Eliteserien. Men ballen er rund og alt kan enda skje, derfor blir hvert eneste poeng livsviktig for Glimt de neste måndene. 

Kommer den niende på rad?

Bodø/Glimt har som nevnt et vanvittig overtak på Mjøndalen. Dersom vi inkluderer kvalikkampen mellom de to lagene i 2012 har Glimt åtte seire på rad mot de brune. Det er bare de gjeldende kampene. Det gjør Mjøndalen til det laget Glimt har suverent best tak på i årets Eliteserie. 

Gjennopplev dramaet fra i vår: 


Sist lagene møttes på øverste nivå på Aspmyra var i 2015. Da sørget Bodø/Glimt for å sende bruntrøyene sønderknust hjem fra Aspmyra med 5-1 i sekken. I returoppgjøret i Mjøndalen endte kampen 2-1 i favør Glimt. I 2017 vant Glimt begge kampene i OBOS-ligaen. Vi tar like så godt en liten opptelling, sånn for å ha full kontroll på disse kampene. 

  • Kvalifisering 2012: Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2 (Magnus Sylling Olsen, Vini Dantas)
  • 11. serierunde 2013 (OBOS-ligaen): Mjøndalen - Bodø/Glimt 0-3 (Badou, Jim Johansen, Thomas Braaten)
  • 20. serierunde 2013 (OBOS-ligaen) : Bodø/Glimt - Mjøndalen 2-0 (Jim Johansen, Ulrik Berglann)
  • 11. serierunde 2015 (Eliteserien): Bodø/Glimt - Mjøndalen 5-1 (Henrik Furebotn, Danny Cruz, Ulrik Saltnes, Trond Olsen x2)
  • 16. serierunde 2015 (Eliteserien): Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2 (Fitim Azemi, Brede Mathias Moe)
  • 10. serierunde 2017 (OBOS-ligaen): Bodø/Glimt - Mjøndalen 1-0 (Ulrik Saltnes)
  • 17. serierunde 2017 (OBOS-ligaen): Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2 (Ulrik Saltnes, Kristian Fardal Opseth)
  • 2. serierunde 2019 (Eliteserien): Mjøndalen - Bodø/Glimt 4-5 (Morten Ågnes Konradsen, Vegard Leikvoll Moberg, Geir André Herrem x2, Håkon Evjen)

Bodø/Glimt og Mjøndalen har møtt hverandre sju ganger i Eliteserien. Av de sju kampene har Glimt vunnet seks ganger og tapt bare én gang. Målforskjellen er også overlegen i favør Glimt. 17-8 er taler for seg selv. 

Mandagens motstander

Mjøndalen befinner seg et lite stykke lenger ned på tabellen, og har faktisk funnet seg en plass under nedrykkstreken. Med bare fire seire på 24 forsøk har bruntrøyene ikke klart å samle mer enn 22 poeng og ligger skummelt til. Heldigvis for laget fra Buskerud er det bare ett fattig poeng opp til rivalene fra Drammen, og det er tett i bunnen. Derfor er ingenting avgjort enda, og Mjøndalen er desperate etter poeng og kommer nok til å gi absolutt alt i møtet med Glimt. De er nok også en smule revansjelystne etter kampen i vår (og de åtte foregående kampene). 

Slik gikk det i 2015:


Annonse fra Eliteserien: