16.mai-fest mot Rosenborg 🎉

Det blir et skikkelig toppoppgjÞr nÄr BodÞ/Glimt tar imot Rosenborg til 16.mai-fest pÄ Aspmyra. Her er alt du trenger Ä vite om kampen.

Annonse:

Etter at det ikke ble noen 16.mai-kamp i fjor er det en glede Ă„ endelig kunne invitere til 16.mai-fest pĂ„ Aspmyra igjen. Dessverre blir det ikke den folkefesten vi er vant med, ettersom det bare slipper inn 600 personer pĂ„ stadion. 

Likevel er det en spennende fotballkamp som skal spilles nĂ„r lag nummer Ă©n og to pĂ„ tabellen mĂžtes til kamp. Rosenborg skal ut pĂ„ reise pĂ„ fotballens festdag for fĂžrste gang pĂ„ flere tiĂ„r, mens BodĂž/Glimt fĂ„r sin fĂžrste hjemmekamp siden 2018. 

Tjue pÄ rad?

BĂ„de spillere og trener, Kjetil Knutsen var delvis fornĂžyde etter kampen i Kristiansund. FornĂžyde med tre viktige poeng pĂ„ en tĂžff bortebane, men de ga ogsĂ„ uttrykk for misnĂžye med spillet de leverte mot KBK. Sondre SĂžrli og Erik Botheim sĂžrget for at de helgule fra BodĂž vant sin andre kamp pĂ„ rad med sine scoringer. Glimt topper nĂ„ tabellen med seks poeng og 5-0 i mĂ„lforskjell. 

I sesongens fÞrste kamp var det TromsÞ som mÄtte gi tapt for et effektivt Glimt-lag i 3-0-seieren pÄ Aspmyra. PÄ eget kunstgress har BodÞ/Glimt en vanvittig rekke med seire. Kristiansund tapte 0-3 pÄ "Myra" i den siste hjemmekampen i 2019, mens hvert eneste lag mÄtte gi tapt i tur og orden mot Glimt i fjor.

_DSC8675KentEvenGrundstadFoto
Glimt-spillerne jubler for scoring i seriekampen mot RBK i 2020. Foto: Kent Even Grundstad

Dermed stĂ„r Glimt med 17 strake hjemmeseire i Eliteserien (i tillegg til to europacupkamper), og ved poeng mot RBK pĂ„ sĂžndag er det to Ă„r siden sist Glimt tapte en hjemmekamp. Dersom Glimt ta alle poengene pĂ„ sĂžndag har de helgule altsĂ„ 20 strake hjemmeseire i tellende kamper. Men det kommer til Ă„ bli en beintĂžff kamp, for Rosenborg ser ut til Ă„ ha funnet formen. 

HĂžytflyvende trĂžndere

Rosenborg har fĂ„tt en "flying" start pĂ„ sesongen. De skaffet et sterkt uavgjortresultat i hovedstaden i fĂžrste serierunde da de spilte 1-1 mot VĂ„lerenga, et av lagene som er forventet Ă„ vĂŠre helt i toppen. Tidligere denne uken slo et slagkraftig RBK-lag Viking hjemme pĂ„ Lerkendal. TrĂžnderne ga seg ikke fĂžr det sto hele 5-0 pĂ„ mĂ„ltavla. 

Dermed er det mye som tyder pĂ„ at Rosenborg har funnet formen fĂžr mĂžtet med den regjerende seriemesteren i BodĂž. Det er nok ogsĂ„ litt revansjelyst Ă„ spore i dette Rosenborg-laget etter at de i fjor tapte hele 5-1 for Glimt i BodĂž. 

Se hvordan oppgjĂžret i fjor endte her: 


Det sterke resultatet mot Viking pĂ„ torsdag gjĂžr at RBK er det laget som forelĂžpig ligger nĂŠrmest BodĂž/Glimt pĂ„ tabellen. Det er med andre ord duket for et realt toppoppgjĂžr pĂ„ Aspmyra pĂ„ fotballens nasjonaldag. FĂžrsteplass mot andreplass. Nordland mot TrĂžndelag. Sydvest mot skinnvest. BodĂž/Glimt mot Rosenborg. 

For statistikknerdene

Det er vel fĂ„ lag i det norske seriesystemet som har bedre statistikk mot BodĂž/Glimt enn det Rosenborg har. Likevel var det BodĂž/Glimt som trakk de lengste strĂ„ene i fjor. For fĂžrste gang i klubbens historie stakk de helgule av med alle poengene i oppgjĂžrene mot Rosenborg. 

Vi har allerede omtalt 5-1-seieren til Glimt pĂ„ Aspmyra, men i Trondheim ble det en mye jevnere afĂŠre. FĂžrst ga Philip Zinckernagel Glimt ledelsen pĂ„ straffespark fĂžr Rosenborg snudde kampen i den andre omgangen. 

To scoringer fra Glimt pĂ„ tampen av kampen sĂžrget for at alle poengene ble med tilbake til BodĂž. FĂžrst snek Kasper Junker seg alene gjennom med keeper fĂžr Ola Solbakken avgjorde mot gamle lagkamerater pĂ„ overtid. OgsĂ„ det var i den tredje serierunden. 

Se hĂžydepunktene fra kampen her: 


To seire til Glimt pynter fint pĂ„ statistikken. De to lagene har nemlig mĂžttes hele 48 ganger pĂ„ Ăžverste nivĂ„ i Norge og Rosenborg er suverene. 32 ganger har de hvite og sorte vunnet mot BodĂž/Glimt. Glimt har vunnet syv ganger. Fem av de seirene har kommet siden 2007. Tre ganger pĂ„ Aspmyra og to ganger pĂ„ Lerkendal. 

BĂ„de i fjor og i 2019 var det Glimt som stakk av med seieren pĂ„ Aspmyra, og sist RBK slo Glimt i BodĂž var i 2018. Hjemme pĂ„ Aspmyra er ikke statistikken stort bedre. Fire seire, fem uavgjort og 15 tap er fasit pĂ„ 24 kamper. SĂ„ vil bare tiden vise hva den 25. kampen mellom lagene i BodĂž gir. 

Kampen kan sees pĂ„ TVNorge og Discovery + og hĂžres pĂ„ NRK Sport sĂžndag klokken 18:00. 

Annonse fra Eliteserien: