16.mai-fest mot Rosenborg 🎉

Det blir et skikkelig toppoppgjør når Bodø/Glimt tar imot Rosenborg til 16.mai-fest på Aspmyra. Her er alt du trenger å vite om kampen.

Annonse:

Etter at det ikke ble noen 16.mai-kamp i fjor er det en glede å endelig kunne invitere til 16.mai-fest på Aspmyra igjen. Dessverre blir det ikke den folkefesten vi er vant med, ettersom det bare slipper inn 600 personer på stadion. 

Likevel er det en spennende fotballkamp som skal spilles når lag nummer én og to på tabellen møtes til kamp. Rosenborg skal ut på reise på fotballens festdag for første gang på flere tiår, mens Bodø/Glimt får sin første hjemmekamp siden 2018. 

Tjue på rad?

Både spillere og trener, Kjetil Knutsen var delvis fornøyde etter kampen i Kristiansund. Fornøyde med tre viktige poeng på en tøff bortebane, men de ga også uttrykk for misnøye med spillet de leverte mot KBK. Sondre Sørli og Erik Botheim sørget for at de helgule fra Bodø vant sin andre kamp på rad med sine scoringer. Glimt topper nå tabellen med seks poeng og 5-0 i målforskjell. 

I sesongens første kamp var det Tromsø som måtte gi tapt for et effektivt Glimt-lag i 3-0-seieren på Aspmyra. På eget kunstgress har Bodø/Glimt en vanvittig rekke med seire. Kristiansund tapte 0-3 på "Myra" i den siste hjemmekampen i 2019, mens hvert eneste lag måtte gi tapt i tur og orden mot Glimt i fjor.

_DSC8675KentEvenGrundstadFoto
Glimt-spillerne jubler for scoring i seriekampen mot RBK i 2020. Foto: Kent Even Grundstad

Dermed står Glimt med 17 strake hjemmeseire i Eliteserien (i tillegg til to europacupkamper), og ved poeng mot RBK på søndag er det to år siden sist Glimt tapte en hjemmekamp. Dersom Glimt ta alle poengene på søndag har de helgule altså 20 strake hjemmeseire i tellende kamper. Men det kommer til å bli en beintøff kamp, for Rosenborg ser ut til å ha funnet formen. 

Høytflyvende trøndere

Rosenborg har fått en "flying" start på sesongen. De skaffet et sterkt uavgjortresultat i hovedstaden i første serierunde da de spilte 1-1 mot Vålerenga, et av lagene som er forventet å være helt i toppen. Tidligere denne uken slo et slagkraftig RBK-lag Viking hjemme på Lerkendal. Trønderne ga seg ikke før det sto hele 5-0 på måltavla. 

Dermed er det mye som tyder på at Rosenborg har funnet formen før møtet med den regjerende seriemesteren i Bodø. Det er nok også litt revansjelyst å spore i dette Rosenborg-laget etter at de i fjor tapte hele 5-1 for Glimt i Bodø. 

Se hvordan oppgjøret i fjor endte her: 


Det sterke resultatet mot Viking på torsdag gjør at RBK er det laget som foreløpig ligger nærmest Bodø/Glimt på tabellen. Det er med andre ord duket for et realt toppoppgjør på Aspmyra på fotballens nasjonaldag. Førsteplass mot andreplass. Nordland mot Trøndelag. Sydvest mot skinnvest. Bodø/Glimt mot Rosenborg. 

For statistikknerdene

Det er vel få lag i det norske seriesystemet som har bedre statistikk mot Bodø/Glimt enn det Rosenborg har. Likevel var det Bodø/Glimt som trakk de lengste stråene i fjor. For første gang i klubbens historie stakk de helgule av med alle poengene i oppgjørene mot Rosenborg. 

Vi har allerede omtalt 5-1-seieren til Glimt på Aspmyra, men i Trondheim ble det en mye jevnere afære. Først ga Philip Zinckernagel Glimt ledelsen på straffespark før Rosenborg snudde kampen i den andre omgangen. 

To scoringer fra Glimt på tampen av kampen sørget for at alle poengene ble med tilbake til Bodø. Først snek Kasper Junker seg alene gjennom med keeper før Ola Solbakken avgjorde mot gamle lagkamerater på overtid. Også det var i den tredje serierunden. 

Se høydepunktene fra kampen her: 


To seire til Glimt pynter fint på statistikken. De to lagene har nemlig møttes hele 48 ganger på øverste nivå i Norge og Rosenborg er suverene. 32 ganger har de hvite og sorte vunnet mot Bodø/Glimt. Glimt har vunnet syv ganger. Fem av de seirene har kommet siden 2007. Tre ganger på Aspmyra og to ganger på Lerkendal. 

Både i fjor og i 2019 var det Glimt som stakk av med seieren på Aspmyra, og sist RBK slo Glimt i Bodø var i 2018. Hjemme på Aspmyra er ikke statistikken stort bedre. Fire seire, fem uavgjort og 15 tap er fasit på 24 kamper. Så vil bare tiden vise hva den 25. kampen mellom lagene i Bodø gir. 

Kampen kan sees på TVNorge og Discovery + og høres på NRK Sport søndag klokken 18:00. 

Annonse fra Eliteserien: