4-3-3: – De trodde det var jeg som skulle ha pengene

Denne uken er det Vegard Leikvoll Moberg som er gjest i 4-3-3.

Annonse:

Et botsystem har blitt ganske vanlig i norske fotballklubber. Spillerne setter opp egne regler for orden og system og bøtelegger hverandre dersom reglene brytes. Et eksempel på en slik regel kan være å møte opp presist til trening, eller ta på pen skjorte på fredager.

En vesentlig detalj du må få med deg er at pengene som samles inn i løpet av sesongen går til en hyggelig sosial tur for spillerne på tampen av året. Men akkurat den detaljen er det ikke alltid like lett å få med seg. 

Det forteller Vegard Leikvoll Moberg i ukas episode av klubbpodkasten 4-3-3. Der er han gjest og forteller om både opplevelsen av å stå i mål mot Mjøndalen og hele historien bak det sagnomsuste pauseintervjuet i 2017. Men nå skal det handle om botsystemet. 

– Det kan bli litt dårlig stemning

Før Leikvoll Moberg reiste til Danmark var det han som var såkalt "botsjef" i Bodø/Glimt. Han hadde med det ansvaret for å følge med og samle inn penger. 

– Da jeg var botsjef ville jeg jo gjøre en god innsats og følge med, og da fikk jeg noen kommentarer som at "du er en slange", ler Moberg i podkasten. 

For det er ikke alltid like populært å bli tatt, selv om det kanskje var forjent. 

– Det er mange som er sure og grinete om de blir tatt for å være for sene til frokost eller møter, så det er en utaknemlig jobb å være botsjef, sier han og legger til;

– Du får de fleste imot deg, så man må både kunne bære det og være litt doplomatisk. 

– De betalte jo likevel

I 2019 var både Amadou Konaté og Victor Boniface nye i klubben og i landet og slet tydeligvis med å få med seg hva konseptet med botsystemet var. 

Victor Boniface vil ikke ha Vegard Leikvoll Moberg som botsjef igjen. Foto: Kent Even Grundstad
Victor Boniface vil ikke ha Vegard Leikvoll Moberg som botsjef igjen. Foto: Kent Even Grundstad

– De var forbanna hver eneste gang de fikk bot, og særlig når det var på tide å kreve inn pengene. I starten så trodde de oppriktig at pengene gikk til meg! At det var jeg som skulle ha pengene, sier Moberg og ler bak mikrofonen. 

– Jeg kan godt forstå at de var forbanna da, det hadde jeg vært også, men de betalte jo likevel! 

Dermed lot "Trollmannen fra Os" en åpenbar foretningsmulighet gå forbi. 

– Jeg kunne jo bare lata som det var til meg og lagt på litt ekstra, fleiper han. 

Victor Boniface har for lengst kommet inn i botsystemet, men det er tydelig at han ikke helt har lagt bak seg førsteinntrykket. 

– Da jeg kom tilbake fra Danmark sa Victor "Velkommen tilbake, men om du skal være botsjef kan du bare stikke igjen". 

Hør hele episoden med Vegard Leikvoll Moberg

“Trollmannen fra Os” er det klingende kallenavnet på mannen som etter et kort opphold i Danmark kom tilbake som en målscorende åpenbaring! Han har nesten 18.000 retweets på Twitter, har spilt i alle posisjonene på banen, foruten om back og han e steike god på avsugn… avslutningstrening! Velkommen til oss, Vegard Leikvoll Moberg!"

Hvordan var det egentlig å stå i målet gjennom hele overtiden i kampen mot Mjøndalen? Hva er historien bak den legendariske tweeten og hva skjedde egentlig da han på direkten avslørte hemmeligheten bak målene? Hvordan var livet i Danmark og hva er det peneste selvmålet Moberg har scora? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den nyeste episoden av 4-3-3.

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå. Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster.

Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss Husk å følge oss på andre sosiale medier.

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: