4-3-3: – Det var en sinnsykt moro tid

Etter to sesonger i Eliteserien reiste Ola Haldorsen fra Moss for å spille i nordnorsk andredivisjon med Bodø/Glimt.

Annonse:

– Folk lurte jo på om det hadde klikka for meg! 

For det var nesten ikke til å tro at en fotballspiller fra et eliteserielag skulle reise til Bodø for å spille på nivå tre, men det hadde ikke klikka for Ola Haldorsen. Han hadde trua på at de helgule kunne få til noe spesielt. 

Haldorsen er kjent for de fleste som har fulgt Bodø/Glimt de siste 30 årene. Han kom til Glimt som relativt ung og fersk fotballspiller på 80-tallet og spilte flere år i klubben. Men mot slutten av tiåret ønsket han nye utfordringer og ikke minst en utdanning. 

Da var det naturlig å flytte på seg og valget falt på Høgskolen i Østfold og fotball for datidens storhet, Moss FK. 

Regjerende seriemester

Moss var nemlig ingen småklubb på den tiden. I 87 ble Moss seriemestere i Eliteserien, med legendariske Nils Arne Eggen ved trenerroret. Ola Haldorsen kom til klubben året etter og spilte seg inn på laget. 

– Totalt sett var det forskjell på Moss og Glimt på den tiden. Selv om mange spillere fra året før hadde forlatt klubben var det fortsatt et veldig høyt nivå på laget. Jeg følte selv at jeg klarte å ta nivået i løpet av den høsten der, sier Ola Haldorsen i podkasten 4-3-3.

Til tross for et høyt nivå i Moss på den tiden klarte aldri klubben å kopiere suksessen fra 1987. I 88 endte de på fjerdeplass før det ble en 8. plass i 89 og til slutt nedrykk i 1990. De to siste årene med Ola Haldorsen på laget. 

– Etter det valgte jeg faktisk å reise tilbake til Bodø. 

– Det var ei sinnsykt moro tid

Som nevnt tidligere var det ikke alle som så overgangen fra Eliteserien (nedrykk til 1.divisjon) til Bodø/Glimt. For de helgule lå nemlig i nordnorsk andredivisjon på denne tiden, og at kapteinen til Moss skulle tilbake til Bodø lå ikke akkurat i kortene. 

Men Ola hadde troa.

– Glimt hadde en veldig tydelig plan på hvordan de skulle komme seg opp igjen, og hadde allerede fått på plass en del spillere.

Og det viste seg at Haldorsen fikk helt rett i sine antakelser. Bodø/Glimt hadde fått stabla et veldig godt lag på beina, og gikk direkte opp. Ikke bare én, men to ganger. I 91 feide de stort sett over all motstand og tok seg rett opp i 1.divisjon. 92-sesongen var ikke noe dårligere, og laget rykket opp i Tippeligaen, som det het på den tiden. 

Moss ble igjen i 1.divisjon og fikk ikke sitt opprykk før i 1995. 

– Glimt gikk jo nesten tre år på rad uten å tape i denne perioden ...

– Ja, det var ikke mange. Det var jo en sinnsykt moro tid. Vi følte at vi bare seila på en medvind hele veien. 

For heller ikke på det øverste nivået lot Bodø/Glimt seg stoppe. Bare noen få poeng unna seriegull ble fasiten på første forsøk tilbake på toppnivå, og i cupen gikk laget helt til tops! Hvordan den sesongen var kan du høre mer om i ukas episode av 4-3-3. 

Hør hele episoden med Ola Haldorsen  her

“Ukas gjest har både cupgull, seriesølv og cupsølv i den helgule drakta. Han har hatt stålkontroll på de fleste vinger fra sin backposisjon. Han har vært trener, både hjelpetrener og hovedtrener og sitter nå i styrerommet på Aspmyra. Det vil si at akkurat NU sitter han sammen med meg i vårt lille podkast-studio her på Aspmyra. Ola Haldorsen er ukas gjest i 4-3-3!"

Hadde det virkelig klikka for Ola Haldorsen da han forlot eliteseriespill med Moss for å spille i nordnorsk andredivisjon for Bodø/Glimt? Er han mer eller mindre treffsikker på jakt enn hva han var på fotballbanen? Hvordan var det egentlig å vinne cupen med Bodø/Glimt og hvor surt var det å tape finalen tre år senere? Hva skjedde egentlig da han knuste sønnen i en løpsduell og hvordan var det å vokse opp i ei lita bygd i Finnmark? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den nyeste episoden av 4-3-3.

Vi beklager at ukas episode ikke blir tilgjengelig på YouTube.

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå. Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster.

Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss Husk å følge oss på andre sosiale medier.

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: