4-3-3: En ekte bodøgutt

Ingen har flere kamper for Bodø/Glimt på toppnivå enn ukas gjest i 4-3-3.

Annonse:

I dag kjenner de fleste Aasmund Bjørkan som en del av treneraparatet i Glimt. På 90-tallet var han best kjent som en lynrask høyrekant i Glimts effektive 4-3-3-system, og han er faktisk den spilleren som har flest kamper for Bodø/Glimt på toppnivå. 

For med unntak av et par sesonger i hovedstaden og Vålerenga var Aasmund Bjørkan i Bodø og helgul drakt hele sin aktive fotballkarriere. 

– Det var en litt annen tid. Det var vanskelig å oppdage gode spillere uten å faktisk se de spille fysisk, sier Bjørkan i ukas podcast. 

– Var nok interessant for andre

Det kunne naturligvis blitt færre kamper for Glimt og flere kamper for et eller annet annet lag et eller annet sted på kloden, men for Aasmund Bjørkan ble det Bodø/Glimt, og det er både han og vi glade for. 

– Jeg var nok interessant for andre før jeg ble skada, men etter skaden ble jeg aldri så god at jeg fikk de tilbudene om å dra videre, sier han, og referer til en stygg skade du kan høre mer om i 4-3-3 denne uka. 

– Det gjorde at jeg ble en typisk klubbspiller og det er noe jeg er glad og takknemlig for. 

– Men jeg regner med at du har drømt om utlandet og de store ligaene, du òg?

– Neeeeei, sier han og drar på ordet. 

– Det må eventuelt ha vært da jeg var veldig ung. Utover det har jeg alltid trivdes veldig godt i Glimt. For meg handla det om å ta de neste stegene, uavhengig av hvor jeg spilte.

Om han hadde tatt enda flere steg i en annen klubb er han ikke sikker på. 

– Det handler om å utfordre seg selv, så man kan stille spørsmål ved om jeg ble så god som jeg kunne blitt om jeg hadde reist. Men jeg er veldig glad for at jeg fikk være hele karrieren i en flott klubb, sier Bjørkan.

Bodøgutt tvers igjennom

Etter fotballkarrieren satset Bjørkan på å bli fotballtrener. I de første årene som trener holdt han seg i Bodø/Glimt og hadde blant annet ansvaret for B-laget til klubben. 

Etter hvert kom også tilbudene utenfra og Bjørkan reiste til Alta hvor han presterte meget godt. Alta ble nummer seks i OBOS-ligaen i Bjørkans første år, hvor de også slo ut Bodø/Glimt av cupen i en overlegen 3-0-seier. 

Videre tok han turen til Ranheim, før han igjen ble en del av Glimt-teamet i 2013. Siden har han vært en del av Bodø/Glimt, og klubben har knapt hatt et eneste tilbakesteg. Mer om Bjørkans trenerkarriere kan du høre om i ukas episode av 4-3-3.

Hør hele episoden med Aasmund Bjørkan

“Vi vil se Åssa danse” runger fra Glimtsupporterne hver gang Bodø/Glimt vinner en fotballkamp, og ukas gjest byr gladelig på dansetrinn. Han var lynrask på vingen og en konstant trussel for et hvert bakrom. Han har både seriesølv og cupgull for Bodø/Glimt og er den spilleren med flest kamper for Bodø/Glimt på toppnivå! Og siden han kom tilbake til klubben på trenersiden i 2013 har Glimt knapt hatt et eneste tilbakesteg. Endelig er han gjest hos oss.

Hvordan står det til med spillerlogistikken i FK Bodø/Glimt? Hvem er det egentlig som setter ut sjokolade på trenerkontoret hver eneste dag, og hva skjedde den gangen Bjørkan fikk gult kort for filming, men endte på sykehus? Hvem er den beste spilleren Bjørkan har spilt med, og hvorfor tok sprintkarrieren slutt? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den nyeste episoden av 4-3-3.

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå. Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster.

Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss Husk å følge oss på andre sosiale medier.

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: