4-3-3: En vanvittig snuoperasjon

Siden Frode Thomassen satt på blodrøde tall som styreleder i 2010 har ting virkelig snudd for Bodø/Glimt.

Annonse:

Denne uken gjester daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen klubbpodkasten 4-3-3. Der forteller han blant annet om den gangen han satt som styreleder i klubben og de røde tallene lyste imot han fra regnskapet. 

Glimt rykket som kjent ned i 2009 etter en sylskarp 4.plass året i forveien. I løpet av 2010 var det ting som tydet på at det skulle bli en lang og tøff vei tilbake til øvre halvdel av Eliteserien. På høsten, like etter at de helgule hadde tapt 1-2 for nedrykkskollega Fredrikstad på nivå to kom nyheten om at Glimt var i alvorlig økonomiske problemer. 

– Det er klart at når de røde tallene blinker mot deg og arbeidsplasser står i fare så er det ikke kult. Det er mange som har bidratt til at klubben kom gjennom den tiden der, sier Thomassen i 4-3-3. 

"Tap 1-2 for Fredrikstad. Nå får heller ikke spillerne lønn." kunne man lese i Avisa Nordland den gang. For lønningsposen kom ikke når den skulle. Daværende styreleder Thomassen sa følgende til Aftenposten. 

– Det handler om den økonomiske situasjonen i klubben. Vi har ikke likviditet.

Mange var bekymret for at klubben nå skulle lide samme skjebne som det tredje laget som gikk ned fra Eliteserien i 2009. Thomassens gamle klubb Lyn hadde gått konkurs og blitt degradert fra daværende Adeccoligaen tidligere på sesongen. 

– Det var jo en tid som både klubben og jeg gjerne skulle vært foruten, men jeg tror vi lærte veldig mye av de årene. Klubbdriften som har vært i alle årene etter 2010 har vært veldig klok og nøktern. Det har blitt tatt høyde for at man aldri skal tilbake i den situasjonen, sier Thomassen i podkasten. 

Alt er annerledes

I dag, drøye ti år senere er situasjonen i klubben en helt annen. Bodø/Glimt er regjerende seriemestere og har holdt seg i den økonomiske "grønne sonen" siden sommeren 2011. 

– Det er et viktig tidspunkt i klubbens historie, men nå handler det om å bygge stein på stein for å unngå å havne der igjen, sier han. 

Kommunen, banken, fylkeskommunen, spillerne, klubben, supporterne og mange, mange fler bidro til at klubben nå har lagt bak seg økonomiske problemer. Da Thomassen i 2017 ble ansatt som daglig leder var situasjonen snudd og klubben har aldri sett seg tilbake. 

– Det er noe med å nå kjellergulvet og begynne å reise seg derfra. Det har vi brukt litt tid på, men kulturen som er i veggene her har vært viktig. 

I løpet av tre år har Glimt gått fra OBOS-ligaen til seriegull på øverste nivå. 

– Vi har stilt oss det spørsmålet mange ganger, hva er det som er grunnen til at vi har fått til det? Vi er en helt annen organisasjon nå enn for tre år siden, sier han. 

Hør hele episoden med Frode Thomassen – nå også på YouTube

"Han har spilt fotball for både Fauske/Sprint, Lyn og Stabæk, men han måtte til Bodø/Glimt for å bli seriemester. I dag er han daglig leder i Glimt, men har også vært både trener og styreleder. Frode Thomassen er ukas gjest i 4-3-3".

Se ukas episode her: 

Hvordan er det å lede en fotballklubb når det stormer som verst? Hva var Frodes høydepunkt i sesongen 2020? Hva gjør klubben for å opprettholde den sportslige suksessen? Og hvem var det egentlig som sto i veikanten og "sugde" på et kosteskaft? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den nyeste episoden av 4-3-3.

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå.

Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster. Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss. 4-3-3 er tilgjengelig på: 

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: