4-3-3: Overgangen som ble til på en strand i Thailand

Sondre Brunstad Fets reise til Bodø/Glimt startet på andre siden av kloden

Annonse:

2019 hadde blitt et innholdsrikt år for Sondre Brunstad Fet. Året ble kronet med opprykk fra OBOS-ligaen med sitt kjære Aalesund. Til tross for at det ikke ble så mange minuttene på banen fikk han blant annet være med å slå ut erkerival Molde fra cupen. 

Like etter sesongen reiste mannen fra Sykkylven på familieferie til Thailand, som mange nordmenn gjør i desember. Det skulle vise seg å endre fremtidsplanene totalt. 

– Vi bestemte oss en dag for å reise ut på utflukt for å besøke en ny strand. Svigerfamilien min er venn med Karl Oskar Fjørtoft (tidl. AaFK-spiller) som var med på turen, begynner Brunstad Fet. 

Tilfeldighetene skulle ha det til at det var flere norske fotballpersonligheter på denne stranda i Thailand. For Aasmund Bjørkan hadde også tatt turen til de kritthvite strendene langs Thailands kyst. 

– Fjørtoft og Bjørkan er jo "gammelkjente", så de kom jo naturligvis i prat på denne stranda. De snakka masse fotball og Karl Oskar la inn masse gode ord om meg, sier han. 

Tok tid før overgangen ble et faktum

Bjørkan reiste hjem med en ny spiller i kikerten og begynte å gjøre grunnarbeidet med scoutinga. 

– Fra tidlig januar begynte interessen fra Glimt å komme. Da trengte jeg å ta noen samtaler med trenere i AaFK. I de samtalene var jeg ærlig på at jeg ønsket mer spilletid enn det jeg hadde fått i det siste og at jeg ønsket meg til Glimt. 

Koronapandemien traff Norge hardt og dermed ble overgangen lagt på vent, men når det endelig åpnet opp kunne Burnstad Fet ta på seg den helgule drakta. 

– Det satt langt inne for AaFK å slippe en lokal gutt, men de respekterte ønsket mitt. Det var ikke vanskelig å si ja til Glimt. 

Så hadde det ikke vært for at både Brunstad Fet og Bjørkan la utflukten sin til akkurat den stranda i Thailand på samme dag i desember 2019, kan det hende at hele reisen til sunnmøringen hadde sett totalt annerledes ut. Hvem vet?

Hør hele episoden med Sondre Brunstad Fet

“Han kom på lån fra nyopprykkede Aalesund og tok både Bodø og fotball-Norge med storm i 2020-sesongen. Låneoppholdet ble gjort permanent, og ukas gjest er 100% Bodø/Glimt-spiller. I tillegg til å være en meget habil fotballspiller var han også en talentfull og rask langrennsløper, men det han gjør aller raskest det er å score mål. Tidenes raskeste mål for Bodø/Glimt tilhører ukas gjest, Sondre Brunstad Fet"

Hvordan var det å score tidenes raskeste mål for Bodø/Glimt på toppnivå. Hvordan endte en strandtur i Thailand med overgang til Bodø/Glimt. Hvor god er egentlig Sondre Brunstad Fet på langrenn og stemmer ryktet om at han skrev særoppgave om Zlatan på videregående? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den nyeste episoden av 4-3-3.

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå. Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster.

Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss Husk å følge oss på andre sosiale medier.

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: