4-3-3: Rubens drøm

En murvegg i Steigen og radiosporten på øret ble starten på Ruben Imingens glimtdrøm.

Annonse:

"Stig Johansen med ballen. DER går pasningen. En nydelig ball mot nykommeren Ruben Imingen. MÅÅÅÅL". 

Kanskje var det nettopp sånn det foregikk i hodet på lille Ruben Imingen der han sto alene med ballen mot murveggen hjemme i Steigen og lekte at han var Bodø/Glimt-spiller. Som så mange andre barn bar også Ruben på en drøm om å bli fotballproff og levde ut drømmen i sitt eget hode hver eneste gang han var på "løkka". 

I Bodø/Glimt-podkasten 4-3-3 forteller steigenværingen ivrig om hvordan hans store fotballdrøm oppsto. Å spille i den gule drakta på Aspmyra stadion noen mil lenger sør. 

  • Hør hele "podden" nederst i denne artikkelen

– Det var nok der jeg la grunnlaget – der jeg løp rundt og lekte at jeg var forskjellige spillere. Det var hele tiden Bodø/Glimt som var laget, sier Imingen en god del år senere. 

Nei, det var verken Liverpool og Anfield eller Manchester United og Old Trafford som var den store motivasjonen for å legge ned utallige treningstimer for å nå målet. 

– Jeg husker jeg kjøpte min første glimtdrakt en gang jeg var i byen da jeg var rundt 6 år. Den nådde meg til knærne og jeg skulle ha "Staurvik" på ryggen. 

Men drømte du aldri om utlandet?

Nei, jeg kunne leke at jeg var Solskjær, men det var glimtspillerne som var forbildene mine. 

"Måååååål! MÅL!"

Kanskje hører du også for deg den velkjente radiojingelen bare vi skriver "måååål! MÅL!". I alle fall husker Ruben Imingen søndagene med Radiosporten på øret svært godt. Det var ikke sånn på den tiden at man kunne se alle kampene på nett eller på TV. Det var tre alternativer: Stadion, Tekst-TV eller radio. 

– Jeg har så utrolig gode minner fra den tiden. Jeg husker jeg satt i senga og noterte resultater fra eliteserierunden.  Jeg noterte alle kampene, men særlig når de var inne fra Aspmyra, mimrer han i podkast-studioet. 

Og selv om både lille Ruben har blitt voksen og fotballkampene har blitt mye mer tilgjengelig hender det fortsatt at Ruben Imingen sverger til radiosporten. 

– Jingelen er jo akkurat den samme i dag når det blir både mål, straffe og rødt kort, så det gir gode minner. 

Noen år etter at notatblokka var lagt vekk ble støttemuren i Steigen byttet ut med spill for A-laget til Fauske/Sprint, før han til slutt fikk prøve seg på en glimttrening. Resten er historie, og den historien kan du høre i 4-3-3 allerede nå. 

Hør hele episoden med Ruben Imingen – nå også på YouTube

"Han debuterte for Bodø/Glimt helt tilbake i 2005. Spillet hans bidro blant annet til flere uttak til Norges U21-landslag. Dessverre ble karrieren til ukas gjest i stor grad stykket opp av flere skader. Likevel kjempet han seg tilbake og ledet laget som kaptein når Glimt endelig var tilbake i Eliteserien i 2014. Ukas gjest i 4-3-3 er Ruben Imingen".

Hva er Ruben Imingens beste glimtminne? Hvorfor hører han stadig til radiosporten, og hva er egentlig den beste spilleren han har spilt med? Hva er den ideelle bekledningen for en halvtime på tredemølla og hvorfor måtte han be om fritak fra en kamp i 2014? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den nyeste episoden av 4-3-3.

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå.

Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster. Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss. 4-3-3 er tilgjengelig på: 

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: