4-3-3: Runar Berg

Runar Berg gjester sesongfinalen av 4-3-3

Annonse:

I den siste episoden før 4-3-3 tar sommerferie er det Runar Berg som gjester oss. Glimt-legenden har spilt for klubben i en årrekke og har nærmest uavbrutt siden han la opp jobbet i klubbens markedsavdeling. 

Episoden med Runar Berg ble så lang at vi så oss nødt til å dele den opp i to deler, og dette er altså episode nummer to (du finner begge delene nederst i denne artikkelen). I del 1 snakker Runar stort sett om dagens Glimt-lag og forventninger for sesongen, mens han i del 2 snakker mer om egen karriere. Blant annet forteller han om tiden i Italia. 

Slo alle de fire store

De fleste av oss tenker kanskje ikke på Venezia som et fotballby. Byen med de velkjente kanalene og de tusenvis av turistene har faktisk et ganske bra fotballag. Forrige uke rykket laget endelig opp til Serie A igjen etter flere år i Serie B. 

Venezia var også Runar Bergs hjemby på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet. 

– Jeg husker jeg kom dit i august og det var jo så varmt, vet du, sier Runar Berg i ukas podkast. 

– Etter et par uker var jeg akklimatisert. Jeg spilte 28 kamper og scora noen mål så jeg synes selv jeg gjorde det ganske bra. Vi var gode på hjemmebane og vi slo alle de fire store lagene hjemme, men rykka dessverre ned til slutt.  

Blant annet fikk Runar Berg oppleve å avgjøre kampen mot Fiorentina i kvartfinalen i cupen med en suser av en scoring. I ukas episode av 4-3-3 forteller Glimt-legenden mer om Italia-oppholdet og mye, mye mer fra en innholdsrik karriere. 

Hør hele episoden med Runar Berg her

“Det er vel ikke en overdrivelse å kalle ukas gjest for en skikkelig “Glimt-legende”. Han er den spilleren med flest kamper i den helgule trøya, og har både seriesølv, cupgull og europacupkamper for Bodø/Glimt. Han har gått fra dør til dør og spilt uten lønn for å redde klubben og laga verdens største sushimosaikk. Men det er vel først og fremst fotballspillet han huskes for. Overblikket, de presise pasningene, av og til skuddfoten, men ALLTID et glødende engasjement og iherdig innsats."

Hva skjedde da Runar Berg kom syklende til treningskamp i Bryne, og hva var den egentlige grunnen til at han la opp? Hvordan var livet i Venzia og hvorfor endte han opp i Tromsø? Hvordan fikk Ørjan Berg mobilnummeret sitt og hvilken trener har betydd mest for Runar? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den nyeste episoden av 4-3-3.

Ukas episode er også tilgjengelig på YouTube:

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå. Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster.

Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss Husk å følge oss på andre sosiale medier.

Del 1: 

Del 2: 

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected].

Annonse fra Eliteserien: