Daglig leder, Frode Thomassen.

Fra innsiden

Åpent og ærlig fra innsiden av Bodø/Glimt. Denne gangen fra daglig leder Frode Thomassen.

Annonse:

Det er ikke spesielt overraskende at AN-sportsleder Freddy Toresen på sin sedvanlige populistiske måte, og med relativt svak refleksjonsevne, maler fanden på veggen og bruker skuffelsen etter Sandefjord-kampen, som bensin på sitt eget sankthansbål. For FK Bodø/Glimt vil sportslige resultater måtte bygge på kompetanse, kunnskap, kontinuitet og hardt målrettet arbeid over tid. 

FK Bodø/Glimt har som mål å alltid være i Eliteserien, og å utvikle unge nordnorske spillere, slik at disse kan få mulighet til å spille i Eliteserien. For noen av disse vil det forhåpentligvis også åpne seg en vei for spill i de beste ligaene i verden. Klubben har en langsiktig plan for hvordan vi skal nå våre mål, og vi har dyktige trenere, ansatte og spillere som arbeider mye og godt for å skape den kvaliteten som er nødvendig for å innfri egne, klubbens, byens og regionens forventninger og håp! 

Den jobben vi nå gjør krever mot, den krever tro, den krever tålmodighet og den krever stødighet.

— Daglig leder, Frode Thomassen
Samtidig er det slik at sportslige resultater ikke kan bestilles, og de som har levd med fotballen i noe tid, vet også at det vil være svingninger. FK Bodø/Glimt konkurrerer på den nasjonale arenaen, og de klubbene vi konkurrerer mot har betydelige mer ressurser enn oss. Ti av klubbene i Eliteserien har budsjett på over 80 millioner kroner, tre av klubbene har budsjetter på mellom 60 og 80 millioner, mens FK Bodø/Glimt da er blant de klubbene med svakest finansiell plattform. Vi tror likevel det er mulig å være konkurransedyktig, og bygge en organisasjon som kan stå over tid på det øverste nivå, og levere resultater og prestasjoner som engasjerer og begeistrer. Den jobben vi nå gjør krever mot, den krever tro, den krever tålmodighet og den krever stødighet. 

Fotball er et spill som engasjerer mange, og begeistring og lidelse går hånd i hånd. Det er de dagene hvor forventinger ikke blir innfridd, hvor prestasjonene er dårlig, men det er også de dagene hvor vi kan juble og være henrykt over seieren mot «naboen i nord», eller hvor vi sender «solbrune søringer» hjem med halen mellom beina. Fotball er følelser, felles sorger og gleder, og i bunn ligger den sterke betydningen av identitet og samhold i en klubb, i en by og i en landsdel. 

Fotball er også et spill hvor mange har meninger om laguttak, om måten man spiller på, om relasjoner spillerne imellom – og det kan mange ganger være slik at hver og en av oss har lyst til å rive av oss håret fordi pasningen ikke når frem, eller at skuddet som åpenbart burde truffet mellom stengene, forsvant inn i lave regnværsskyer over Aspmyra. Det er også dager hvor vi kan la oss blende av en herlig scoring, av en fantastisk pasning eller ei susende takling, og hvor seirer varmer i hjerterota på en småhustrig junikveld. 

Vi arbeider med et langsiktig mål om å være en stabil eliteserieklubb. Vi tror på menneskene i klubben, og vi vet at vi må skape prestasjoner og resultater over tid, bygge organisasjonen, samt styrke vår finansielle plattform. Skal vi lykkes trenger vi evnen til å stå stødig (også i motgang), og ha sterk tro på det vi gjør – SAMMEN!

Frode Thomassen, daglig leder FK Bodø/Glimt

Annonse fra Eliteserien: