Aasmund om rekordsesongen

Bodø/Glimt avsluttet sesongen med stil, og endte opp med 71 poeng totalt i årets OBOS-liga. De gule smadret en rekke rekorder i 2017, og starter snart oppkjøringa til Eliteserien neste år.

Bodø/Glimt reiste til Strømmen i visshet om at hvis de scoret seks mål i Akershus ville de helgule slå rekorden om antall scorede mål i en og samme sesong i OBOS-ligaen. Kristian Fardal Opseth trengte også kun ett mål for å bli spilleren som har scoret flest mål gjennom tidende i en og samme sesong i 1.divisjon. Glimt vant 6-1, og Fardal Opseth sendte seg selv og alle som var ikledd gult på Strømmen stadion til himmels da han headet inn det sjette målet etter 82 minutter spilt.

 

- Utrolig god følelse

Dermed røk målrekorden til Daniel Nannskog fra 2005, og Glimt ble i tillegg det mestscorende laget gjennom tidende. Aasmund Bjørkan forteller at det siste målet betydde mye for både laget og for Fardal Opseth. 

- Vi tenkte ikke så mye på selve målrekorden, men vi hadde veldig lyst til at Kristian skulle ta den toppscorerrekorden. Da det var han som satt inn det sjette målet ble det perfekt, og en utrolig god følelse for alle med et gult hjerte, forklarer treneren til GLIMT-TV. 

De gule fra Bodø hadde god kontroll over de grå hundene fra Strømmen, og tok tidlig ledelsen foran drøye 500 tilskuere. Derifra gikk det bare en vei, og til tross for en tidlig utlikning, hadde Glimt god kontroll og så ut til å kose seg i årets siste kamp. 

En utrolig god følelse for alle med et gult hjerte

— Aasmund Bjørkan

En sterk prestasjon

Det var ikke nødvendigvis forventet at Glimt skulle valse over Akershus-laget som de gjorde, for hjemmelaget kom fra et sterkt borteresultat kampen før.  

- Kampen i seg selv var fantastisk. Det å score seks mål er en sterk prestasjon, og særlig mot et lag som vant 5-1 borte mot Florø i forrige runde. Det var en sterk prestasjon som på mange måter summerte opp sesongen for vår egen del, forteller Bjørkan, og legger til: 

- Det at vi i tillegg scorer seks mål, og tar to rekorder omtrent samtidig, er kanskje også litt symptomatisk. 

Fundament

Nå er OBOS-ligaen over, og Glimt kan endelig rette fokuset mot Eliteserien 2018. Årets siste tellende kamp er historie, og bodølaget har lagd bak seg en formidabel sesong. Aasmund Bjørkan er selvfølgelig en fornøyd trener etter sesongslutt. 

- Det at vi tok så mange rekorder forteller jo at vi har hatt en helt fantastisk sesong. Så er det sånn at i løpet av en sesong er det alltid oppturer og alltid noen nedturer som svir litt. Sett under ett tror jeg folk sitter igjen med en god følelse etter denne sesongen, sier han. 

- Vi har et veldig bra fundament å bygge videre på. Min opplevelse er at fotballen blir mer og mer profesjonell. Det blir vanskeligere å være stabilt gode over lengre tid, men det klarte vi i år. Vi har skilt oss klart ut dette året. 

Tre uker med trening

Etter en sesong er det som alltid en etterlengtet pause, men ikke før om noen uker. Først venter det treningsøkter og balltrilling, før spillerne og trenerne etterhvert kan kose seg med både ribbe og kalkun i jula. 

- Vi ønsker å komme inn i samme rytme som de andre eliteserielagene, og kjører derfor treninger nå i de neste tre ukene. Det blir også litt testing, sånn at vi får vite høvelig og nøyaktig hvor de står i det øyeblikket vi går ut i ferien.

- Oppkjøringskampene for våren er omtrent helt spikra, og vil gleder oss veldig til neste år, avslutter han.  

 

Annonse fra Eliteserien: