Tredje best i landet på talentutvikling

Bodø/Glimt kommer veldig godt ut av Akademiklassifiserings-rapporten med 4 av 5 stjerner. Kun Stabæk og Vålerenga får bedre score enn de helgule.

I dag lanseres Akademiklassifiserings-rapporten som representerer starten på en ny epoke for utviklingsarbeidet i Norsk Toppfotball. Rapporten består av 3 deler:

Annonse:

  1. Bakgrunn og metode
  2. Rikets tilstand
  3. Klubbene

De neste 6 år skal ca. 300 millioner kroner av mediepengene investeres i utviklingen av unge spillere.

 Les rapporten her. 

Norske toppklubber har erkjent at vi ikke er gode nok når vi måler oss internasjonalt. Vi kommer ikke til mesterskap med A-landslaget, og vi presterer ikke på ønsket nivå med klubblagene våre i Europa. En viktig årsak til dette er at vi utvikler for få spillere som holder høyt internasjonalt nivå. For å løfte nivået på spillerutviklingen i toppklubb, har klubbene gjennom Toppfotballsenteret etablert Akademiklassifiseringen. 

Akademiklassifiseringen er et verktøy som
etablerer klare standarder for arbeidet med Toppspillerutvikling. Det består av 143 kriterier fordelt på 10 områder.
Alle områdene er sentrale for å utvikle spillere. Noen handler om klubbens evne til å legge til rette for et systematisk arbeid med høy kvalitet over tid, noen handler om klubbens evne til å samarbeide med naboklubber, krets, skoler, høyere utdanning i sitt nærområde, og andre handler om selve kvaliteten i det daglige treningsarbeidet.

(Grafikk, teksten fortsetter under bildene.)

 

lll
mmm

Vårres måte

Tekst av daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen 

FK Bodø/Glimt har de seneste 5–6 årene arbeidet målrettet og systematisk med å skape et godt utviklingsmiljø for unge fotballspillere.

Vi mener selv vi har gjort en god jobb. Paradokset er at jo flinkere vi blir, jo enklere ser vi hva vi skal bli enda bedre på i fremtiden. Strategi- og styringsdokumentet «Vårres måte» er forankret og innarbeidet i hele klubbens virksomhet.

For oss har det vært viktig at styret, klubbens administrasjon, A-lagstrenere, utviklingsavdelingen, spillere og andre har dratt i samme retning. Den aktivitet som utøves i klubbens utviklingsavdeling og klubbens A-lag skal henge sammen i et gul-svart tau, tvunnet sammen med nordnorsk identitet og kultur.

For i FK Bodø/Glimt har vi to overordnede målsettinger. Vi skal gi nordlendinger muligheten til å spille i eliteserien for Bodø/Glimt, og vi skal utvikle spillere for salg til Europas 15 beste ligaer. Basert på dette er A-lagets målsetting att klubben alltid skal være i eliteserien og ha en nord-norsk profil.

Søndag 5. november spilte klubben sin siste kamp i OBOS-ligaen. Opprykket til Eliteserien ble sikret. Kampen, som sesongen, var en klar manifestasjon av klubbens måte å tenke og arbeide på. Flere av våre unge klubbutvikla spillere fikk rikelig med spilletid, og en betydelig andel av spillerne som sikret opprykket hadde nord-norsk
bakgrunn.

Gjennom akademiklassifiseringen er vi gitt et verktøy som har bidratt til en ytterligere bevissthet om viktige elementer i vårt utviklingsarbeid.

Les hele rapporten her:

Vi skal fortsette å gjøre nordlendingene stolte. Bodø/Glimt førr evig.

Annonse fra Eliteserien: