Albert Grønbæk blir Glimt-spiller: – En drengedrøm

Danske Albert Grønbæk har signert en femårsavtale med Glimt

Annonse:

Bildemappe for media klikk her (fotokredit: Niklas Aune Johnsen, FK Bodø/Glimt)

Lørdag ettermiddag ble alle detaljene omkring Albert Grønbæks overgang til Bodø/Glimt i orden, og dermed kan en smilende danske kalle seg Glimt-spiller. 

For det var en strålende fornøyd unggutt som satte pennen på papiret som binder han til klubben i fem år (sommeren 2027). Etter at det var gjort var det vanskelig å skjule følelsene for både hovedpersonen og familien som har kommet til Bodø i helgen. 

– Det er helt suverent vilt. Jeg har gledet meg helt sinnsykt, og kan ikke vente med å komme i gang, sier Grønbæk i sitt aller første intervju med glimt.no.

– Tiltrekker meg helt vilt

Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer til Glimt fra danske AGF, som Glimt spilte treningskamp mot i Spania i vinter. I løpet av sine år i AGF har han vært involvert i over 60 kamper og scoret åtte mål. 

Vi håper på flere smil i den gule drakta de neste frem årene. Foto: Niklas Aune Johnsen
Vi håper på flere smil i den gule drakta de neste frem årene. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Jeg er en dynamisk midtbanespiller, som er kreativ. I tillegg vil jeg gjerne bidra med både mål og assist. 

Men spørsmålet alle stiller seg nå er; hva får et ungt, dansk supertalent til å velge å skrive en femårskontrakt med en liten klubb i arktiske strøk?

– Glimt er en helt fantastisk klubb. Jeg fulgte klubben i Europa i fjor og måten de spiller fotball på tiltrekker meg helt vilt. Jeg er sinnsykt glad nå, sier han, og innser vel at han like så godt bare kan innrømme gleden han føler, for den klarer han ikke skjule der han står med det bredeste smilet i Nord-Norge. 

– Det er en god match. Glimt spiller virkelig flott fotball.  Uansett hvem de møter så spiller de sitt spill og er ikke redd for å gjøre feil. 

– Det blir helt sinnsykt

Til tross for ruskeværet som har herjet i byen siden Grønbæk satt sine ben her fredag ettermiddag har han enda ikke blitt skremt vekk fra byen vår. Selv om han ikke har fått sett seg om enda er han helt trygg på ...

– ... at jeg kommer til å trives utrolig godt her. Jeg har ikke sett byen enda, men naturen rundt er virkelig "smukk". 

I tillegg har han en landsmann i Japhet Sery Larsen i byen, som han kjenner godt til. 

– Vi er gode venner. Vi har spilt mye mot hverandre, men også hengt litt utenfor banen. Det er fint å ha noen man kjenner her. 

P8130815-2.jpg
Albert Grønbæk får trøyenummer 8 i Bodø/Glimt

– Men klubben har mange fine personer som har tatt seg av meg. Nå gleder jeg meg til å møte resten av laget, trenerene og bare komme i gang. 

På tirsdag braker det løs med det siste hindret før gruppespill på Aspmyra denne høsten. Om det blir Champions League eller Europa League vet vi ikke enda, men å få spille på et europeisk nivå er uansett stort for både Glimt og Grønbæk.

– Det blir helt sinnsykt. Det er en "drengedrøm" å skulle spille i Europa. At klubben konkurrerer på såpass høyt nivå er en av grunnene til at jeg valgte Bodø. 

Se hele intervjuet med Albert Grønbæk: 

Annonse fra Eliteserien: