Aleksander Foosnæs.

Aleksander Foosnæs klar for Bodø/Glimt

Venstrebacken har signert for klubben

Annonse:

- Det er utrolig spennende, forteller en ny-signert Foosnæs. 

Onsdag ble det klart at Aleksander Foosnæs har signert en toårskontrakt, og blir i klubben ut 2021. Han kommer fra Ranheim. Der har han spilt så og si hele karrieren sin, bortsett fra ett år i Rosenborg siste året han var juniorspiller. 

- Dette er en ny utfording for meg, som jeg gleder meg veldig til. Det blir nytt for meg å holde på med fotball på heltid. I Ranheim har jeg hatt jobb i bak ved siden av, sier 25-åringen. 

Foosnæs har en bachelor i informasjonsteknologi og har jobbet i bank i fire år. 

- Det er på godt og på vondt en er fotballspiller og har jobb. Det stiller skyhøye krav til restitusjon og planlegging. Jeg har erfart at det går, og jeg har lært mye av det, men nå blir det gøy å holde på med fotball på heltid og se om jeg klarer å utvikle meg mer når jeg har mulighet til å ha fullt fokus kun på fotballen.

- For min del har det vært et mål hele tiden; å spille fotball på heltid, fortsetter Foosnæs.

Han gleder seg til å bli en del av Bodø/Glimt-laget. 

- Glimt spiller fantastisk fotball! Jeg har også hørt mye godt om både spillergruppa, trenerne og apparatet rundt. At det er klubb som satser og har noe bra på gang. Jeg gleder meg til å bli med på eventyret. Det er ingen tvil om at dette er rett plass for meg. 

Foosnæs trekker frem at styrkene hans på banen går mye på hurtighet. 

- Som venstreback kan hurtigheten brukes både offensivt og defensivt. Jeg har også løpskapasitet. En kombinasjon av disse to er nok en av mine største styrker som spiller. I tillegg er jeg en lagspiller og jeg tror jeg kan bidra med noe i Glimt, sier han. 

- Mitt mål er å prøve å spille meg inn på laget og bidra mest mulig inn mot sesongen. Det kommer til å bl i mange kamper og man vet at i løpet av en sesong kan man fort få muligheten. Så vil jeg utvikle meg som spiller. 

Foosnæs har også en liten tilknytning til Bodø/Glimt fra før. Morfaren, Roar Munkeby, var keeper på Glimt på 60-tallet og spilte sammen med blant andre Harald "Dutte" Berg og Ivar Bakke.

- Det er litt artig. Nå gleder jeg meg til å selv spille i klubben, avslutter Foosnæs.

Vi ønsker Aleksander Foosnæs velkommen til klubben!

Annonse fra Eliteserien: