Aleksander tar steget opp til A-laget: – Det er nå jobben begynner

Aleksander van der Spa signerer sin første proffkontrakt, og lånes ut til Junkeren.

Annonse:

Onsdag kveld stakk Glimt 2-spiller Aleksander van der Spa innom Aspmyra for å signere sin første A-lagskontrakt med Bodø/Glimt. Den høyreiste 18-åringen har spilt for Glimt 2 i to sesonger, og har gått alle gradene i barndomsklubben før han nå tar steget opp på A-laget. 

– Det er veldig stort for meg. Det er noe jeg har jobbet for og sett fram til. Men det er nå jobben begynner, og jeg ser på det som en veldig fin mulighet til å kunne lære fra Norges beste lag og Norges beste spillere, sier den ferske A-lagsspilleren. 

Det sier han like etter at han har satt pennen på papiret som binder han til Glimt ut sesongen 2024. Samtidig reiser han også til bydelsklubben Junkeren på utlån resten av inneværende sesong. 

– En guttedrøm!

– Selvfølgelig er det en guttedrøm!, sier han. 

Den talentfulle midtstopperen har slitt litt med skader den siste tiden, men er tilbake for fullt og gleder seg nå til å ta fatt på resten av sesongen i andredivisjon, ett nivå over der han har spilt for Glimt 2 frem til nå. 

– Det er jo en fin mulighet, og noe jeg ønsker selv også. Jeg kan ta et nytt steg, uten å ta et for stort steg. Forhåpentligvis kan erfaring med voksenfotball gjøre at jeg kan komme tilbake til Glimt og ta nivået. 

– Det er et stort steg å gå rett fra guttefotball til Eliteserien, derfor ser jeg frem til å legge litt grunnlag i andredivisjon. 

Nivået i Post Nord-ligaen er han derimot ikke bekymret for. 

– Jeg har trent med Junkeren før, og det er en veldig fin gruppe. Jeg tror det skal gå helt fint. 

Viktig med et Bodø-lag i andredivisjon

Junkeren rykket opp foran årets sesong, og har gjort sakene sine godt. Laget ligger som nummer åtte på tabellen, ti poeng over nedrykksplass med ni kamper igjen på programmet. 

– De har spilt seg varme i divisjonen, og klarer sannsynligvis å unngå nedrykk. Det gjør at jeg kan senke skuldrene mine litt, så det blir jo litt enklere for meg sånn sett. 

Nettopp det å kunne ta et mellomsteg uten å forlate trygge omgivelser, venner og skolehverdagen tror van der Spa er viktig for unge talenter. 

– Det er veldig viktig at vi har et såpass bra Bodø-lag som Junkeren. Nå kan jeg fortsette å omgås med de jeg er med til vanlig også. 

Aleksander er bror av Andreas van der Spa, som spiller i OBOS-ligaen for Sogndal. Storebroren har også vært innom Glimt-systemet og kom seg til OBOS-ligaen via Alta i andredivisjon og etter hvert Øygarden på nivå to, før Sogndal plukket han opp. 

– Jeg har fått noen råd av ham. Han har tatt den lange veien til OBOS-ligaen, som mange vet. Det gir meg en veldig stor motivasjon og er en sterk inspirasjon for meg. 

Vi ønsker Aleksander van der Spa lykke til i Junkeren i høst, og ønsker velkommen tilbake ved en senere anledning. 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: