Ulrik Saltnes mot Brann hjemme på Aspmyra.

Alene på topp før runde 6

Vi må si det igjen; Bodø/Glimt har startet sesongen forrykende! Etter fem kamper er laget ubestridt og står med full pott. Femten poeng! Nå kommer ligaens tredje beste lag på besøk.

Annonse:

For mens Glimt har flydd høyt og vunnet hver eneste kamp i år, har Brann også kommet godt i gang. Brann vant sine to første kamper mot Haugesund og Viking, før de måtte finne seg i å spille uavgjort mot nyopprykkede Aalesund. I tillegg er bergenserne det eneste laget som har tapt for Rosenborg. I midtuka vant Brann borte mot Sarpsborg 08. Bodø/Glimt og Brann har dermed møtt de samme lagene i fire av de fem første kampene. På de fire kampene står Brann med 9 poeng, mot Glimts 12. Det er to jevne lag som møtes på Aspmyra på søndag med andre ord. 

For Bodø/Glimt har slått både Viking (4-2), Haugesund (6-1), Sarpsborg 08 (2-1), men også Rosenborg (3-2). Og etter at Molde måtte avgi poeng borte mot Kristiansund på torsdag er nå Glimt det eneste laget som ikke har avgitt poeng til nå i Eliteserien 2020. Glimt er også det laget som scorer mest, med sine 19 mål på fem kamper. 

Brann på sin side scorer også en del mål, men ikke i nærheten av så mye som Glimt. Brann står med 9 mål på 5 kamper, men er et av ligaens gjerrigste lag. Bare Mjøndalen (4) har sluppet inn færre mål enn Brann, som har plukket ballen ut av nettet bare fem ganger. Til sammenlikning har Glimt sluppet inn seks mål. De helgule fra Bodø holdt forøvrig nullen for første gang i år i forrige runde da de slo Odd 4-0 i Skien. 

For statistikknerdene

Lagene har møttes 44 ganger i Eliteserien, og det er Bodø/Glimt som har det ørlille overtaket. 19 ganger har kampen endt med tre poeng til Glimt, mens Brann har vunnet 18 ganger. 7 kamper har endt med poengdeling. 

På Aspmyra er statistikken enda bedre. På 22 kamper har Glimt vunnet halvparten. 7 ganger har Brann vunnet, mens resten har endt uavgjort. Men det er en stund siden sist Glimt vant mot Brann. 

Vi må tilbake til 2014. Da vant Glimt 2-1 mot Brann i Bodø, og sendte med det Brann nærmere nedrykk. De rødkledde fra Bergen gjorde en svak sesong og rykket ned etter kvalikkspill mot Mjøndalen. I det motsatte oppgjøret vant også Glimt. 2-1 i Bergen på 16. Mai er nok en kamp mange nordledinger husker. 

I fjor, da Glimt tok sølv, var faktisk Brann det eneste laget som vant i Bodø. Kampen endte 2-1 til bergenserne. Det motsatte oppgjøret endte 1-1, men Glimt ble snytt for scoring i andre omgang. Dermed var Brann ett av fire lag Glimt ikke klarte å slå i fjor (sammen med Haugesund, Stabæk og Sarpsborg 08). 

Vi håper Branns gjerrighet har gitt seg og at det blir en målrik og spennende kamp på søndag! Og at den selvfølgelig krones med tre poeng til Bodø/Glimt.

Annonse fra Eliteserien: