Alfons gleder seg: – Atmosfæren er fantastisk

Bodø/Glimt er på plass i Roma og forberedelsene er i gang.

Annonse:

Tirsdag formiddag trente Bodø/Glimt på gress i Roma for å forberede seg best mulig foran sjebnekampen mot AS Roma på torsdag. Etter en rolig restitusjonsøkt i Tønsberg på mandag handlet det tirsdag om å komme i rute før torsdagens kamp.

– Kroppen er fin. Jeg kjenner at vi spilte på søndag og har vært på reise. Men jeg er ikke mer sliten enn vanlig etter kamp, sier Alfons Sampsted. 

Islendingen har for vane å ikke slite spesielt lenge med tunge bein etter en kamp. Det er også tilfelle nå, selv etter 90 knalltøffe minutter på en dårlig gressbane i Sandefjord. 

– De er fantastiske

De helgule leder 2-1 etter det første oppgjøret i Bodø sist uke, og har sånn sett et forsprang foran de siste 90 minuttene av kvartfinalen i Conference League. Faktisk har Glimt også statistisk overtak på Roma etter 2-1-0 på de tre interne oppgjørene lagene imellom. 

_DSC4153.jpg
Alfons Sampsted gjorde en god kamp sist han og Glimt møtte Roma i den italienske hovedstaden. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Vi har funnet en oppskrift mot Roma, som er ganske effektiv. Da må vi bare fortsette å jobbe med detaljer i spillet vårt som gjør at vi får enda bedre grep på kampen. Det blir gøy å måle seg mot de igjen på bortebane. Vi har alle forutsetningene for å gjøre en bra prestasjon, nok en gang, forsikrer Sampsted. 

Han gleder seg nå til å komme tilbake på Stadio Olimpico, foran rundt 70 tusen hjemmefans som imponerte sist gang lagene møttes.

– Atmosfæren er fantastisk der. Når fansen der synger Roma-sangen før kamp, det er helt utrolig. Nå har jeg hørt at det kommer enda flere enn sist, så atmosfæren blir sikkert enda bedre. Vi forventer en tøff kamp mot en bra motstander, så det er bare å glede seg. 

– Historiske dager

Hadde du skrudd tiden tilbake ett år eller to er det ikke mange som hadde trodd deg om du fortalte at Glimt i april 2022 skulle spille kvartfinale i en europeisk turnering på ærverdige og mektige Stadio Olimpico. 

Men nå er vi her, bare 90 minutter unna nok en storskalp ute på kontinentet.

– Det er jo utrolig gøy, men for min del så er det ganske hverdagslig. Jeg står opp, spiser frokost og trener. Jeg tenker ikke så mye på det store bildet, forklarer og legger til en bemerkning fra lillebror Dagur. 

–  Men lillebroren min sa det ganske godt tidligere i uken. Han sa at man ikke merker at man står i historiske dager før etterpå. Det er nok der vi er akkurat nå. Vi tenker kun på det som skal skje i dag. 

Roma har nok derimot tenkt mye på de tidligere oppgjørene mellom lagene og det blir ingen enkel kamp for Glimt. Hjemmelaget kommer til å gjøre alt de kan for å sikre avansement, og de jager revansje fra første spark på ballen.

– Det kan være en fordel for oss. Dersom de blir veldig fokusert på resultat kan vi utnytte det. Vi må spille på våre styrker og den gode dynamikken vår. Vi kan godt stå imot et godt Roma-lag da, konkluderer Glimts islandske høyreback. 

Skal du på kampen? Les dette 

Romas politimester ønsker Bodø/Glimts supportere velkommen og ønsker alle sammen et hyggelig og trygt opphold i hovedstaden. 

Nå det gjelder kampen på torsdag vil det bli arrangert transport for alle supportere for å lede dem trygt og enkelt frem til Olympic stadion. Denne tjenesten blir tilgjengelig fra Piazzela Delle Canestre, der den offentlige shuttelbussen reiser fra. Avgangene vil starte klokken 17:00

I gatene utenfor stadion er det forbudt med følgende: 

  • Salg og besittelse av  mat og drikke på glass og/eller flaske
  • Det er strengt forbudt å gå i supportertog eller liknende 

Brudd på disse reglene vil bli slått ned på av politiet.

FK Bodø/Glimt ønsker alle norske supportere velkomne på kamp og vi gleder oss til å se dere. Vi oppfordrer alle til å opptre ansvarlig, vise forsiktighet og bruke sunn fornuft før, under og etter kampen mot Roma. 

Annonse fra Eliteserien: