Alfons har fersk erfaring med bortekamp i Polen

Annonse:

En slående varm og stillestående luft traff Bodø/Glimt-spillerne da de hadde trening på Polish Army stadium i Warszawa tirsdag kveld. Etter treninga slo Alfons Sampsted av en prat med glimt.no mens svetten rant fra panna i varmegradene på stadion. 

– Klokka er cirka 18:00 nå og kampen i morgen starter to timer senere. Det betyr at sola har gått ned og det kanskje er litt kjøligere. Det blir nok slitsomt, men vi skal klare oss bra, sier Sampsted like før bussen frakter spillerne tilbake til hotellet. 

Den siste treningen i Polen er mer som en formalitet å regne, for forberedelsene er gjort hjemme i Norge og planen er klar.

– Likevel er det fint å kjenne litt på både varmen og gresset her i kveld. 

Har øvd med lyd

Det snakkes mye om det høye støynivået som venter Glimt-spillerne i morgen kveld, og laget har de siste treningene trent med tilskuer-lyd på anlegget på Aspmyra. Det har hatt litt effekt, mener islendingen. 

– Det var veldig gøy og en litt annerledes måte å forberede seg på. Det var gøy å trene med den type press i et "stressfritt" miljø som trening tross alt er, sier han og innrømmer at støynivået skaper noen nye utfordringer.

– Man må kommunisere på en annen måte. Jeg har øvd på å kommunisere med kroppspråk og tidlige bevegelser.

Fersk Polen-erfaring

Sampsted er kanskje en av de helgule i morgen som har størst forutsetning for å lykkes i støynivået som ventes fra 16.500 mennesker. For bare en måneds tid siden var han nemlig i Warszawa og spilte landskamp med Island. En kamp som endte 2-2.

– Jeg fikk en fin kamp her mot Polen i juni og håper jo at jeg kan ta med meg noe derfra. Det var masse tilskuere, mye lyd og cirka samme varmen som det er nå. Jeg er forberedt, sier han. 

Alfons Sampsted blir etter aller solemerker å finne på Glimts høyreback i morgen, men det er knyttet større spørsmålstegn ved Glimts venstreback. Faste Fredrik André Bjørkan ble skadet i forrige kamp og erstatteren Morten Konradsen pådro seg et rødt kort like etter. Dermed blir det en ny kollega på backplass for islandske Sampsted. 

– Jeg har troa på at den som kommer inn har full kontroll på sin rolle og kommer til å løse det bra. Det er jeg ikke bekymret for, sier han. 

Se hele intervjuet med Sampsted her:

Annonse fra Eliteserien: