AN og VG sender Glimts kvalifiseringskamper

Bodø/Glimt er enige med Avisa Nordland og VG om TV-rettighetene til klubbens kvalifiseringskamper i Europa

Annonse:

2021 blir en historisk og viktig sesong i FK Bodø/Glimts historie, og gjennom denne avtalen med AN og VG blir du invitert med på ferden. Klubben skal for første gang spille kvalifisering til Champions League. 

Avisa Nordland hadde også rettighetene til klubbens Europa League-kvaliffiseringskamper i fjor, og delte både hjemmeseirene mot litausk motstand og den elleville kampen på San Siro med hele landet. 

– Vi er selvfølgelig strålende fornøyd med å ha fått AN og VG med på Europa-laget. Det er en historisk sesong som skal dokumenteres, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen. 

– Spesielt viktig i 2021

Avtalen mellom mediehusene og klubben strekker seg frem til og med 2023 og omfatter alle Europa-deltakelsene til Glimt i løpet av de kommende sesongene. 

På grunn av den uoversiktlige koronasituasjonen i Europa er det for tidlig å si om det kan slippe publikum inn på kampene, og dermed er TV-avtalen enda viktigere enn tidligere. 

– I et normalår ville vi kunne hatt folk på stadion i slike kamper. Det håper vi jo på at man kan i år også, men dersom det ikke går blir det spesielt viktig med en slik avtale i 2021. Det er mange som ønsker å se kampene våre på TV, sier Thomassen. 

Bodø/Glimt var i 2020 tilbake i Europa League-kvalifisering for første gang siden 2004 og på grunn av de strenge koronaresitriksjonene var Aspmyra stengt for publikum i begge kvalifiseringskampene på hjemmebane. 

I 2021 er det foreløpig lagt opp til at lagene spiller både hjemme og borte i kvalifiseringen slik det har vært tidligere år. 

Annonse fra Eliteserien: