Anders Konradsen vender hjem: – Ingenting å lure på

Endelig kommer Anders Ågnes Konradsen hjem til Bodø igjen.

Annonse:

Bodøværingen Anders Ågnes Konradsen vender tilbake til Bodø og Glimt etter 12 år utenbys. I kveld signerer han en kontrakt med barndomsklubben ut året. 

– Tusen takk, sier han når vi gratulerer med kontrakt.  

– Jeg synes det er ganske okei selv, underdriver han og utdyper: 

– Det føles veldig bra. Det er litt rart og veldig godt. Jeg gleder meg veldig til å komme ordentlig i gang med jobben. Har fått en liten prøvesmak den siste uka. 

– Det har vært interessant

For siden Glimt kom hjem fra Spania har storebror Ågnes Konradsen trent med de gule ute på Aspmyra. 

– Det har vært veldig interessant. Jeg synes det har vært artig å være tilbake på Aspmyra og få ta en del i dette og få en forsmak på den kulturen som er bygd opp her. 

Anders Ågnes Konradsen ble for første gang tatt opp i Bodø/Glimts A-lag i 2007, da han fikk sin debut i 3-1-seieren mot FK Lofoten i cupens andre runde. I årene etter ble han etter hvert en fast del av Glimt-laget og i sin siste sesong ble han lagets toppscorer i Adeccoligaen i 2010. 

– Hva skal man tenke? Det er 11 år siden og først og fremst er det sjokkerende hvor fort årene går. Jeg har fulgt nøye med på Glimt og særlig de siste årene har det jo vært spesielt artig å følge med Glimt.

I 2011 ble han solgt til Strømsgodset, før han senere har representert både franske Rennes og senest Rosenborg. I Trondheim har han fått med seg fire seriegull og tre cupgull. 

– Har aldri turt å drømme

Mye har skjedd med laget siden han sist spilte i helgult. Glimt er nå regjerende seriemester to ganger og skal kjempe om kvartfinaleplass i Europa-cup de neste ukene. 

Ruben Imingen og Anders Konradsen løper mot ballen i 2009.png
Anders Konradsen var en fast del av Glimt-laget som rykket ned fra Eliteserien i 2009. Her sammen med Ruben Imingen. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg har sett rundt 90 prosent av alle sparkene som har blitt gjort på ballen av Glimt de siste årene, men jeg har aldri tort og drømme om at Glimt skulle være så etablert i europeisk fotball. Jeg har alltid tenkt at det hadde vært kult å komme tilbake til Bodø. Jeg er født og oppvokst i denne klubben.

Ågnes Konradsen har mye erfaring med å delta i europeisk fotball. Det er en erfaring han gjerne deler med sine nye lagkamerater. 

– Det er mange i Glimt som har samme erfaring, så de vet jo hva som kreves. Det vet jeg også, hvor omfattende det kan være å delta i flere turneringer. Jeg håper jeg etter hvert kan være med å bidra på en positiv måte i laget, både i ligaen og i Europa. 

Ågnes Konradsen blir ikke spilleberettiget for Glimt i vårens Europa-cup-kampen. 

Skal spille med lillebror

Etter 11 år er han altså igjen klar for Glimt. Nå ligger fokuset på å fortsette egen utvikling både på og av banen.

– For min del har det vært viktig å være ærlig med meg selv om at jeg skal velge det neste steget ut i fra magefølelsen. Det var ikke så mye å lure på når jeg kunne komme hjem til Bodø Det er spennende for min del å lære nye ting og utvikle seg som både spiller og menneske. Det blir også en god pakke for familien. Sånn sett er jeg superhappy med det.

Om du synes etternavnet til Anders virket kjent, men ikke har helt oversikt så kan vi jo fortelle at han er storebroren til Glimts Morten Ågnes Konradsen. Nå blir de to igjen lagkamerater, for første gang i helgult.

– Det er kjempeartig å spille med Morten. Har fulgt nøye med han i det siste. Vi har delt bolig den siste uka, så akkurat nå sitter vi her og spiser kveldsmat, avslutter Glimts nye midtbanespiller. 

Annonse fra Eliteserien: