Aner utvikling: – Må jobbe beinhardt

Kjetil Knutsen fikk se at hans gutter skapte nok sjanser til å vinne mot LSK, men misbrukte muligheten.

Annonse:

Det var et revansjelystent Glimt-lag som havnet under i første omgang på Aspmyra søndag kveld. De helgule presset og dominerte nesten hele kampen, men maktet ikke komme mer tilbake enn at det ble poengdeling mellom de to lagene. 

Kjetil Knutsen og hans spillere var skjønt enige om at søndagens kamp var et steg i riktig retning. 

– Ja, det vil jeg si at det var.  Vi skaper en del i dag, men vi bør score mer, og vi kunne skapt enda flere sjanser, sier Knutsen etter kampen. 

Utover i kampen kommer det også flere interessante utfordringer, synes treneren. 

–Vi får en test på hvor vi er når vi havner under. Vi preges ikke så mye av det. Så bommer vi på straffe og det hjelper ikke heller. Men jeg føler at vi holder fokus. Selv om det er mange ting vi kan sette fingeren på i dag er det et steg i riktig retning. 

– Vi spiller de lave

Selv om det var gjestene som tok ledelsen var det Glimt som skapte mest og hadde mest spill i førsteomgang. Og særlig i den andre omgangen tok Glimt fullstendig over kampbildet. 

– Vi spiller de lavt i 5-3-2, og det var nok ikke planen deres. Vi spiller de lave, og vi burde skapt mer, men vi skaper mer enn i de forrige kampene, sier han og utdyper: 

– Vi burde scoret først, for da hadde vi fått mer rom. Vi står litt i spennende greie nå med å finne nytt verktøy og teste moral og kultur. Det er en utrolig spennende periode. 

Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter nedenfor): 


Står i en ny utfordring

Det er nå tre kamper på rad siden sist Glimt gikk seirende av banen, og mange snakker om at Glimt er i en dårlig periode. I fjor hadde også de helgule en periode etter rundt 10-12 kamper der det lugget litt ekstra. 

– Det er noen likhetstrekk, men det er litt annerledes i år. Motstanderne går høyt på Glimt og er dyktige i motspillet. Det er en ny utfordring. Vi er også utrolig dårlige på å bruke bakrommet, så vi har litt verktøy vi må finne fram igjen nå, sier han, 

Kampene har kommet tett for Glimt i 2022, som knapt fikk fire uker med oppkjøring før sesongen var i gang. Derfor handler det nå om å finne igjen energi før den viktige 16.mai-kampen. 

–Det har vært litt tomt de siste kampene. Vi skal komme oss på sporet igjen, men vi må jobbe beinhardt for å få til det. 

Drømmer om fullsatt Aspmyra

16. mai kommer Tromsø på besøk til Bodø og skal bryne seg på den regjerende seriemesteren i "Slaget om Nord-Norge". Det er en kamp det alltid er knyttet ekstra spenning til og i år er det intet unntak. 

– Det blir fotballens festdag. Det sa vi om finalen forrige helg også uten av vi skjønte at det var fest, flirer Knutsen;

– Det blir artig. Tromsø er på vei og det er vi også. Det blir en artig kamp om vi får fylt Aspmyra. 

Og for de som gikk skuffet hjem etter uavgjort mot Lillestrøm i kveld, så har Knutsen en oppløftende beskjed.

– Alt tilsier at det blir enda artigere mot TIL. Vi er i utvikling og det å få med et entusiastisk publikum er bra for alle, også prestasjonen vår. 

Dermed er det bare å sikre seg billetter til kampen. Billettene selges som hakka møkk og du bør være rask for å sikre deg sete. Kjøp billetter her

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: