Anna takker sin nærmeste støttespiller: – Bratt læringskurve

Anna Isabella Johansen ble med på overgangen fra rødt til gult.

Annonse:

Tidligere Grand-spiller Anna Isabella Johansen har sikret seg plass på Glimt Kvinner sitt A-lag. Senest forrige søndag spilte hun en viktig rolle i treningskampen mellom Glimt Kvinner og Hønefoss. Hun leverte også en lekker scoring helt i starten i kampen. 

Etter å ha vært mye plaget med sykdom siden oppstart var det deilig for henne å kunne bevise at hun er en plass verdig på A-laget.

– Jeg har vært mye syk og har blitt litt satt ut av spill på grunn av det. Det er først nå jeg kjenner meg helt frisk. Det er deilig å få vise at energien er tilbake og at jeg er klar for å bidra inn mot sesongen, sier Anna til glimt.no. 

Anna Isabella Johansen. Foto: Vilde Hiller Rasmussen
Anna Isabella Johansen. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

Hvem er Anna?

Anna vokste opp på Dønna sammen med en søskenflokk på fire. Selv begynte hun å spille for Dønna IL da hun var 6 år, da med pappa som fotballtrener.

– Pappa har alltid stilt krav til meg som fotballspiller. Samtidig har han på mange måter vært min største støttespiller. Han har lært meg å tenke gjennom alt jeg gjør på banen, og stilt spørsmål om hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Det har gjort at jeg reflekterer over prestasjonene mine og er bevisst på hva jeg kan endre på og hvordan jeg kan forbedre meg. Pappa kommer fortsatt med en rapport etter hver eneste kamp, sier hun og ler. 

Hjemme på Dønna fikk hun mye spilletid med de eldre jentene og også guttelagene.

– På grunn av det store aldersspennet fikk jeg ofte spille med de som var eldre enn meg. I tillegg hadde jeg noen treninger med guttelag. Det har gjort meg til en tøffere spiller, tror jeg. Med guttene er miljøet tøffere. Man får høre det om man gjør feil og jeg kjente på at jeg ville bevise at jeg var verdig å spille med dem. Det ble en bratt læringskurve som jeg har hatt godt av. Det har nok bidratt til at jeg er tøffere i taklinger og dueller, og tør å ta egne valg på fotballbanen, forteller hun.

Som 14 åring begynte hun å spille for Sandnessjøen IL sitt damelag, før hun flyttet til Bodø som 16-åring. I Bodø fullførte hun de to siste årene på videregående. Etter videregående tok hun en bachelor for å bli barnevernspedagog. Samtidig spilte hun på damelaget til IK Grand. 

– Jeg ble ferdig med studiene våren 2023. Siden da har jeg jobbet og trivdes med jobb i barnehage. Det er fint med en utdannelse jeg kan få bruk for etter fotballen. Per nå er det fotball jeg vil satse på og det er vanskelig å jobbe turnus som fotballspiller.

Hør podkast om Glimt Kvinner! Hør 4-3-3 nedenfor: 

Toppscorer

Før hun flyttet fra Helgeland prøvespilte hun med Grand som da var i Toppserien. Etter prøvespill ble hun hentet til rekruttlaget. Én måned senere var hun fast på damelaget. Anna skjønte fort at hun måtte flytte på seg for å kunne ta fotballen et steg videre. Sammen med Grand var hun med på to nedrykk og ett opprykk.

– Jeg kom til Grand rett før de rykket ned. Det var en rar periode å komme dit på. Etter nedrykket valgte over halve laget å slutte og alt måtte bygges opp på nytt. Det var litt krisetilstander. Da Cato Hansen kom inn som trener klarte vi å klatre opp til 1. divisjon igjen, selv med en pandemi som satte noen kjepper i hjulene.

I Grand ble Anna toppscorer to sesonger på rad, og ble samtidig en viktig brikke i opprykket.

– Jeg har alltid likt å score mål. Man kan med sikkerhet si at jeg liker bedre å løpe fremover enn bakover på fotballbanen, sier hun målbevisst.

Gleder seg

Søndag 17. mars spiller Glimt Kvinner sin første offisielle seriekamp, da trolig med Anna på banen. Hun gleder seg veldig til den første kampen. 

– Det blir stort å starte hjemme på Aspmyra. Det tror jeg blir gøy. Det gøyeste er å spille kamper, så jeg gleder meg veldig. Vi er en god gjeng som jeg gleder meg til å reise rundt med, sier Anna, som aldri var i tvil om at hun ønsket at Grand skulle over til Glimt.

– Jeg tenkte at det var bra at Glimt endelig skulle satse på damefotball. Jeg var aldri i tvil om at jeg ville være med på satsningen. 

Kjøp sesongkort til Glimt Kvinner sine kamper HER.

– Får ikke styre musikken

Utenfor fotballbanen er hun veldig glad i musikk. Det fører likevel ikke til at hun får styre musikken i garderoben. Musikksmaken hennes faller nemlig ikke i smak hos alle andre i garderoben. 

– Jeg får ikke styre musikken i garderoben, sier hun og ler. 

Hun har nemlig vært opptatt av rockemusikk helt siden barndommen. 

– Jeg er veldig glad i rock. «Humanitys last breath» fra Iron Maiden blir ikke så godt mottatt i garderoben. I tillegg til å gjøre oss interessert i fotball har vi fått rock-musikk inn med morsmelka. Pappa har dratt oss med på konserter og festivaler. Det blir nok mye festivaler og konserter når jeg er ferdig med fotballen, sier hun og smiler.

17. mars blir første mulighet til å se Anna Isabella Johansen og resten av Glimt Kvinner i sin første offisielle kamp. Da venter Øvrevoll Hosle på Aspmyra stadion. Kampstart er klokken 16:00. 

Annonse fra Eliteserien: