Philip Zinckernagel i kampen mot Kristiansund.

Årets siste hjemmekamp - nå gjelder det

Et svært bittert og tungt tap på Lerkendal er lagt bak oss, nå gjelder det å sikre medaljer på hjemmebane. Her er alt du trenger å vite før kampen mot KBK.

Annonse:

Glimt hadde muligheten til å riste av seg RBK og sikre medalje i forrige serierunde, men trønderne ble akkurat for sterke. To mål i andreomgang sørget for at Rosenborg snudde kampen og vant 3-2 til slutt. Dermed er det en frytktelig spennende innspurt vi går imøte. 

De helgule fra nord befinner seg stadig på andreplass i Eliteserien. Molde har sikret gullet og det er bare sølv igjen å spille om. Bak Glimt, med henholdsvis to og tre poeng mindre jager Odd og RBK. Med to kamper igjen å spille er det ingen tvil om at det er åpent. 

Men dersom Glimt tar alle poengene mot Kristiansund i dag vil RBK være minst tre poeng bak uansett hvordan det går i deres kamp. Selv om Glimt da ikke kan slippe jubelen helt løs, er det en nesten umulig oppgave for RBK å skulle ta igjen tre poeng og Glimts målforskjell på bare én kamp. Men ingenting er umulig i fotball. 

Det er hevet over enhver tvil at kampen i dag er en av de viktigste kampene Glimt har spilt på mange år. Med seier vil (og kan) medaljene sikres, og et tap vil føre til en uhyre spennende siste serierunde, hvor Molde venter på bortebane. 

Dagens motstander

Kristiansund har nok en gang overrasket alle. Laget befinner seg på 6. plass i Eliteserien, bare to poeng den store overraskelsen Viking. Det blir ikke medaljer til Kristiansund i år, men laget har imponert for tredje sesong på rad og viser at de er et lag å regne med. Derfor blir det ingen enkel match for Glimt i dag, selv om de gule har et godt overtak på KBK. 

De siste ukene har vært varierende for de blå fra kystbyen. Forrige runde slo de nedrykkstruede Sarpsborg 08 hele 4-0. De har tatt poeng fra Rosenborg og slått Viking hele 4-2. I Nord-Norge har de fryktelig statistikk i år. Greit nok, de har bare spilt én kamp nord for Ranehim i år, men det ble blytungt. Laget tapte hele 0-5 mot Tromsø, som kjemper i bunnen av tabellen. 

Så det er et godt og sterkt lag, med litt varierende, for det meste gode resultater som gjester Aspmyra i dag. 

Som nevnt, Glimt har et godt overtak på KBK. Lagene har møttes tre ganger i Eliteserien tidligere, og to ganger har det endt med tre poeng til Glimt. Senest i august da Håkon Evjen og Jens Petter Hauge sørget for at alle poengene ble med tilbake til Bodø. I fjor endte oppgjøret i Kristiansund 1-1. 

I fjor vant Glimt hele 3-0 hjemme i Bodø og har store forhåpninger om å gjennskape den bedriften i år. Lagene har også møttes i OBOS-ligaen i 2013. Da vant Glimt begge oppgjørene. 

Annonse fra Eliteserien: