Årets tredjedrakt: Hver gang vi møtes, har vi det bra?

Endelig e vi i lag igjen, men har vi det bra?

Annonse:

Å bare vær i lag igjen. Kanskje en av verdens aller fineste følelser. Ha noen man er glad i, noen man kan være seg selv og noen man stoler på rundt seg. Dette er i våre øyne noe av det aller fineste man finner i fotballen. Samholdet, tilhørigheten og vennskapet.

Helt siden 2018 har Bodø/Glimt brukt draktene sine til å fremme viktige budskap. Det hele startet med den mørkegrønne Bærekraftsdrakten. Siden det har vi snakket om havet, byen, nordlyset og midnattsola. Dette er alle elementer som er viktige for oss og viser hvem vi er. Nå ønsker vi å snakke om det mellommenneskelige.  

Onsdag 26. april spiller FK Bodø/Glimt i nye drakter mot Lillestrøm på Åråsen. De nye draktene handler om samholdet i fotballen, og de minner oss om å ikke bare være sammen, men om å bry oss om hver andre. For er det egentlig sånn at vi har det bra, hver gang vi møtes? Vi har kalt dem Lyden av Aspmyra.

Den grønne drakten vår er et symbol på samhold og de sterke følelsene fotball kan gi oss. Den er til deg som finner vennskap i fotballen på tribunen, i kiosken, på løkka, ute på banen foran ti eller tusenvis av tilskuere. Den er også til deg som sliter med å finne din plass. Den grønne drakten er inspirert av bærekraftsmål 3: God helse og livskvalitet. Målet handler selvsagt om fysisk helse både i Norge og internasjonalt, men også om mental helse og det å ha det bra.

– Det er jo ikke alt som kan fikses med en fotballkamp, men vi ville lage en drakt som uttrykker at vi ser det fellesskapet og det fine som skapes rundt klubben vår. Da måtte vi bruke det sterkeste virkemiddelet vi har, som kjennetegner Glimtsupporterne uansett hvor de er. Dette er lyden av Aspmyra, sier daglig leder Frode Thomassen.

 Den har runget over Aspmyra i flere tiår allerede. Låten som på mange måter binder alle helgule sammen. De siste årene har lydbølgene spredd seg fra Bodø og Nordland, til hele landet. Ja, faktisk hele Europa. Et av fjorårets største øyeblikk var da Halvdans «Venner», eller populært kalt Hver gang vi møtes runget over Celtic Park og overdøvet et fullsatt og beryktet stadion. Vennskapet overdøvet pipekonserten i Glasgow. I Roma. I Alkmaar, London, Eindhoven og Zürich.

Lydbølgen som går gjennom den grønne drakten representerer denne lyden. Lyden som følger spillerne hvor enn de reiser. Fra Tromsø i nord, til Roma i sør.

– Oppmerksomheten og hvor mange som finner glede og stolthet i det vi gjør er enorm. Å vite at nesten 10 prosent av Bodøs befolkning har sesongkort på Aspmyra er rett og slett rørende. Den grønne drakten vår er også en oppfordring til å strekke ut en hånd og ta vare på de som er rundt deg. Å passe på at hver gang vi møtes, så har vi det faktisk bra, avslutter Thomassen.

I tillegg til å spille i grønt på Åråsen, har vi utstyrt en av supporterne våre fra GLIS i den nye drakten. Vi oppfordrer til å se etter henne i havet av gult på tribunen. Og skal du på kampen i Lillestrøm, oppfordrer vi til å ta vare på hverandre, og sammen skape Lyden av Aspmyra!

Annonse fra Eliteserien: