August Mikkelsen poserer i Glimt-drakt etter at han signerte for Bodø/Glimt fra den svenske klubben Hammarby

August er gul: – Glimt-fotballen vil passe meg

Legg spekulasjonene til side. August Mikkelsen ikler seg den helgule drakten de neste fire årene.

Annonse:

Tidlig lørdag ettermiddag landet August Mikkelsen i sin nye hjemby. 23-åringen kommer til Bodø fra den svenske klubben Hammarby og har signert en fireårskontrakt med de helgule. 

– Det kjennes veldig bra ut å være her. Jeg kjenner bare at gleder meg til å komme i gang, begynne å trene og møte guttene, sier Mikkelsen like etter at han satte pennen til papiret som binder han til sin nye klubb. 

August Mikkelsen poserer i Glimt-trøya etter å ha signert en fireårskontrakt med Bodø/Glimt
August Mikkelsen poserer i Glimt-trøya etter å ha signert en fireårskontrakt med Bodø/Glimt

Mikkelsen er opprinnelig fra Tromsø og slo for alvor gjennom i Eliteserien for TIL i 2021, men har vært en del av de rødhvite siden 2015. Etter den imponerende 22-sesongen reiste han utenlands til Hammarby, hvor han har loggført 26 kamper hos Bajen. 

– Det har vært lærerrikt i Sverige. Jeg har fått mange kule opplevelser, og er takknemlig for tiden jeg har hatt i Hammarby. Så vil jeg si at jeg har vokst utrolig mye på den tiden. Både på og av banen, så jeg føler absolutt at jeg har tatt steg som fotballspiller, og mer enn det i tillegg. 

Vi inviterer media til å gjøre intervjuer med August Mikkelsen og Håvard Sakariassen på Aspmyra (i TV-studio ved siden av bowlingen) etter dagens trening. Cirka klokken 12:30. Treningen er åpen for pressen som vanlig.

 

– Tror jeg kan utvikle meg

Søndag trener Mikkelsen for første gang med Bodø/Glimt, og går i gang med arbeidet om å ta nye steg og utvikle seg som fotballspiller. Akkurat Bodø/Glimts enorme utviklingsfokus har vært avgjørende for at Mikkelsen nå ikler seg den gule trøya. 

– Jeg tror jeg kan utvikle meg utrolig bra her og ta gode steg her. Spesielt i en sånn gruppe som Glimt, som kommer på trening hver dag for å bli bedre. Vi kommer til å ha det gøy sammen og få fine opplevelser både på og utenfor banen.

I 2021 tok det helt av for Mikkelsen i TIL, og han leverte blant annet dette kremmerhuset mot Glimt på Alfheim. Nå følger han tidligere lagkamerat Jostein Gundersen til Bodø og skal spille i helgult:

Mikkelsen blir gjenforent med flere spillere fra tiden sin i Tromsø i Bodø og avslører at han har pratet med flere av de før han tok avgjørelsen om å signere for Glimt. 

 – Jeg har snakka en del med dem, og hørt mye positivt om klubben. Det er kanskje det jeg så etter, det de har i Glimt med tanke på opplegg og treningskultur. Så er det ikke til å legge skjul på at Glimt er på et såpass høyt nivå, kanskje det beste laget i Skandinavia, så det er kult og stort å kunne spille på et så høyt nivå. 

Se hele intervjuet med Mikkelsen nedenfor eller ved å klikke her. (Artikkelen fortsetter nedenfor)

– En lojal spiller

Mikkelsen har vært linka til Bodø/Glimt tidligere, og det har vel aldri vært noen tvil om at tromsøværingen har vært ønsket i Bodø over en viss tid. Det gjør godt å vite at man er ønsket mener han.

– Det har vært en viktig faktor å føle seg så ønska av klubben og trenerteamet. Jeg føler det var en veldig bra match og et bra tidspunkt for meg å ta det steget som jeg gjør nå. Jeg vet det kommer til å bli bra. Som sagt er jeg bare klar for å komme i gang. 

Dersom du tar en titt gjennom Mikkelsens scoringer i TIL er det for det meste langskudd. Som her da han avgjorde på overtid mot Rosenborg i 2022: 

Det er ingen tvil om at Mikkelsen har en meget habil skuddfot. Hva annet kan han bidra med på banen for Glimt? 

– Jeg har en okei skuddfot, samtidig så har jeg mye intensitet i spillet mitt, jobber hardt for laget og er en lojal lagspiller. Så kan jeg nok krydre på med individuelle ferdigheter som å dra av en mann eller to, slå stikkere og skape ubalanse. Jeg vil gjøre fotballbanen til sånn som løkka da jeg var yngre. 

– Hvilken posisjon ser du for deg å spille i?

– Jeg ser for meg mange posisjon jeg kan bekle, og jeg tror jeg hovedsaklig skal holde meg sentralt i banen. Ut ifra det jeg har diskutert med trenerne er det posisjoner som skal passe meg bra, og det er en av grunnene til at jeg tror at Glimt-fotballen vil passe meg. 

Vi inviterer media til å gjøre intervjuer med August Mikkelsen og Håvard Sakariassen på Aspmyra (i TV-studio ved siden av bowlingen) etter dagens trening. Cirka klokken 12:30. 

August Mikkelsen poserer i Glimt-trøya etter å ha signert en fireårskontrakt med Bodø/Glimt
August Mikkelsen skal spille for Bodø/Glimt de neste sesongene.

 

Annonse fra Eliteserien: