Avgjørelsens time: – Hadde vært vanvittig gøy

Annonse:

Dagen før Glimts videre skjebne i årets europacup skal avgjøres var det lett, ledig og god stemning blant Glimt-spillerne på treningsfeltet på Aspmyra stadion. 

Før treninga startet møtte Marius Høibråten pressekorpset som hadde tatt turen for å bivåne de siste forberedelsene. Han var klar og tydelig på at tenningsnivået til de helgule er på topp før den spennende kampen.

– Vi er tent og klare for å heve oss betraktelig fra det første oppgjøret. Vi må vise oss fra en mye bedre side, så vi ser frem til den kampen. 

Glimt ligger nemlig under 0-1 etter å ha tapt det første oppgjøret i Belfast knepent. 

Supporterne i ryggen

Mot Jerv sist lørdag fikk Glimt smake litt på hva som venter mot Linfield. Gjestene fra Nord-Irland klarer seg utmerket med uavgjort i Bodø, og det er ventet at de kommer med en defensiv tilnærming til kampen. Det gjorde også sørlendingene i helga, men Glimt maktet å bryte de ned og vant til slutt komfortabelt 5-0. 

– Det var fint å få den kampen. Det løsna litt på siste tredjedel for oss, i tillegg var vi stødige bakover. Det handler om i bygge videre på de inn mot morgendagen. Det gir også litt ekstra selvtillit å skulle spille her hjemme. Nei, vi må bare brette opp ermene og stå på, sier Høibråten, og får støtte av sjefen. 

– De er gode på å forsvare seg. De er ekstremt gode til å forsvare boksen. Vi tok et steg i riktig retning mot Jerv. Jeg tror også det går fortere her enn i Belfast. Vi har snakket mye om hva som skal til. Jeg kan ikke garantere at vi får det til, men jeg er optimistisk, svarer Knutsen. 

For hjemme på Aspmyra har Glimt vært svært solide lenge. Ikke siden 7. juli i fjor har Glimt tapt en kamp på hjemmebane, og Høibråten gir supporterne noe av æren for det. 

– Først og fremst har vi supporterne i ryggen. Det betyr mye. De er flinke til å rope og heie oss frem. Så går det litt fortere her. Det er forskjell på gress og kunstgress, uten at jeg skal bruke det som noen som helst unnskyldning., sier han og hinter om forrige ukes forsmedelige tap i den nordirske hovedstaden.

– Men hjemmebanefordel er selvfølgelig en fordel.

20220719-Capture0067.jpg
Høibråten er klar for å revansjere bortetapet i den første kampen mot Linfield. Foto: Colin McMaster

Gulrot

For selv om Glimt har fått revansjert tapet sist med en 5-0-seier over Jerv er det fortsatt litt revansjelyst å spore i de helgule. Glimts solide midtstopper er langt fra fornøyd med det som ble vist på Windsor Park for en uke siden. 

– Jeg tror det vi ser mest frem til er å gjøre en mye sterkere og mye mer solid prestasjon enn de vi gjorde der borte. For det var veldig skuffende på mange områder. Vi håper vi får spilt de skikkelig lave og får bra tempo i kula. 

Se hele intervjuet med Høibråten her: 

Og dersom Glimt skulle lykkes i å ta seg videre fra denne runden i Champions League-kvalifiseringen er det duket for et nytt europeisk gruppespill på nordnorsk jord denne høsten. 

– Det er en gulrot som ligger der. Det hadde vært vanvittig gøy å huke tak i den, det kan vi ikke legge skjul på, sier Høibråten bestemt. 

Også Knutsen er vel vitende om hva som står på spill onsdag kveld klokken 18:00. 

– Vi vet hva som ligger i potten. Akkurat nå er fokuset på å gjøre en god prestasjon i morgen. Kommer vi oss opp på vårt beste er jeg trygg på at vi kommer til å være med. Det er viktig for klubben, spillerne og omgivelsene, det skjønner alle. Vi her flinke til å ha fokus på hva som skal til for å prestere, sier han, noe kryptisk. Men det hersker ingen tvil om at alle i hele klubben er sugen på et nytt gruppespill. 

– Ser bare muligheter

Kjetil Knutsen virker ikke spesielt preget av at laget hans ligger under med ett mål fra det motsatte oppgjøret. I klartekst betyr det at de helgule er nødt til å vinne kampen med to mål eller mer for å sikre avansement. 

– Vi har et godt utgangspunkt, men vi må sette det i riktig kontekst. Vi må være tydelige og skape ubalanse. Vi må lese motspillet og skjønne når vi skal angripe sentralt og når vi skal angripe bredt. Dersom vi har den energien som skal til gleder jeg meg veldig til i morgen. Det tror jeg spillerne gjør også. Jeg ser bare muligheter. 

– Om jeg har en oppfordring til de som enda sitter på gjerdet? spør Høibråten før han retter blikket rett i kameraet. 

– Det er mye bedre å se kamp på stadion enn i sofaen. Det er vel ikke meldt så dårlig vær heller?

– Jo, en del nedbør …

– Ja, da går ballen enda fortere på banen og folk kan synge seg varm på tribunen. 

Også bergenseren ved roret aner en hjemmebanefordel etter å ha sett værmeldingen. 

– Det er en fordel for det best trente laget, og det laget som vil angripe. Den fordelen må vi bruke, og bygge videre på Jerv-kampen. Det er lenge siden et lag har skapt så mye på 45 minutter som vi gjorde i den første omgangen. Nå må spillerne forberede seg som vanlig, slippe seg løs og være frie. Vi skal ha fullt trøkk fra første sekund, avslutter Knutsen. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: