Azemi er solgt: - Det føles uvirkelig

Azemi er solgt! Fjorårets toppscorer har funnet seg en ny klubb, og forbereder seg på nye utfordringer i utlandet.

Annonse:

Fitim Azemi ble hentet til Bodø og Glimt foran 2015-sesongen. Den sterke spissen kom til klubben fra Follo Fotball, og har i løpet av to sesonger tatt store steg i glimttrøya. Azemi ble i 2016 nominert til årets angrepsspiller i norsk fotball av NTF og satte ballen i nettet hele 12 ganger i seriespill. Nå er det tiden hans i Bodø over for denne gang.

Fra gul til grønn

Det har florert med rykter om spissens fremtid etter at det ble klart at Bodø/Glimt rykket ned til OBOS-ligaen i fjor høst. Nå er det bekreftet at Azemi flytter til Israel og blir Maccabi Haifa-spiller, og blir dermed lagkamerat med tidligere Rosenborg-spiller Hólmar Örn Eyjólfsson fra Island. Azemi har signert en 2,5-årskontrakt i sin nye klubb. Dermed bytter Azemi den gule drakten mot Haifas grønne. 

- Gratulerer med ny klubb, hvordan føles det?

Takk! Det føles helt uvirkelig og har nesten ikke gått opp for meg at jeg er i Israel og har signert for den største klubben i landet. Jeg fikk høre i går at jeg er den første nordmannen som spiller i Israel, sier Azemi etter at kontrakten er underskrevet. 

- Hvordan er inntrykket av klubben og din nye by?

Jeg har fått et virkelig godt førsteinntrykk. Det er en utrolig fin by. Bygningene her minner meg litt om Kosovo, så det er ikke helt ukjent. Det er veldig hjelpsomme og greie folk her, og det trenger jeg for jeg kan ikke språket, innrømmer han. 

Azemi skal i første omgang være i Haifa frem til etter kampen mot Tel Aviv førstkommende mandag etter det bærer det til Bodø for å hente flyttelasset. 

- Jeg utrolig taknemlig for at Glimt har vært samarbeidsvillig og ærlige hele veien. De har vært klare på at de ventet på det riktige budet og en klubb som er bra for meg. Det er Maccabi Haifa. Dette er et stort steg i riktig retning.  

Maccabi Haifa er blant de mestvinnende lagene i israelsk fotball og har vært kvalifisert til Champions League to ganger. Laget ligger foreløpig på 6. plass i Ligat ha'Al, Israels øverste nivå. Det er ingen klubber som har vunnet tittelen i Ligat ha'Al, som ble etablert i 1999,flere ganger enn Maccabi Haifa. "De grønne", som laget kalles har vunnet denne tittelen sju ganger. Maccabi Haifa endte i 2015/2016-sesongen på fjerdeplass i ligaen. 

- Maccabi Haifa er jo en stor klubb og det er en fin mulighet for meg til å utvikle meg videre på. Dette er jo en av de største klubbene i Israel og har mye historie. I tillegg har de spilt Europa League-kvalifisering senest i fjor, sa Azemi til Nettavisen tidligere. 

Haifa er Israels tredje største by og ligger nord i landet. Norske Tor-Kristian Karlsen er sportssjef i Maccabi Haifa. 

Se bilder fra Azemis tid i Bodø/Glimt nederst i artikkelen. 

Gode sesonger i Glimt

Fitim Azemi debuterte for Glimt i første serierunde i 2015-sesongen da de helgule tapte 1-3 i Sandefjord. Hans første mål i serien for Glimt kom i fjerde serierunde da han scoret Glimts første mål i 2-2-kampen borte mot Sarpsborg 08 på straffe. 

- De to årene jeg har vært i Bodø har vært fantastiske. Klubben, laget, menneskene og byen har vært grunnen til det. Bodø er rett og slett en utrolig flott by å bo i. Glimt har vært et springbrett og jeg har mye å takke klubben for, sier Azemi som forsikrer om at han skal ta seg en skikkelig takkerunde når han kommer til Bodø for å hente flyttelasset. 

Kan du trekke frem ett spesielt minne fra tiden i Glimt?

- Det er vanskelig å trekke frem bare ett minne, for jeg kan ikke sette noen minner foran noen andre. Det jeg kan si er at jeg har utrolig mye positivt å ta med meg videre fra tiden i Glimt.


Hans foreløpig siste mål kom i siste serierunde i 2016 da han stanget inn reduseringsmålet borte mot Rosenborg. Scoringen fastsatte resultatet til 2-1, men kunne ikke forhindre at Bodø/Glimt rykket ned til OBOS-ligaen. 

Fire dager før den første eliteseriescoringen gjorde Azemi seg bemerket med tre nettkjenninger for Glimt i cupens første runde. Kirkenes ble slått 6-0. Siden det har det blitt hele åtte scoringer for Glimt i cupen. Azemi avgjorde 2.rundekampen mot Mjølner samme året og scoret senest da FK Haugesund ble slått etter straffer i 4. runde i årets Norgesmesterskap.

- Vi har blitt enige med Maccabi etter gode og grundige forhandlinger. Det var interesse fra flere klubber, men vi ble enige med Maccabi Haifa. Vi føler at dette er riktig, ønsker Azemi lykke til videre og takker for innsatsen han har gjort for klubben, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen til Avisa Nordland mandag. 


Totalt står Azemi bokført med 68 tellende kamper, 23 mål og 7 assist i Glimttrøya på to sesonger. Dermed føyer Azemi seg inn i rekken av spillere som har funnet veien til utlandet via Bodø/Glimt de siste årene.

- Noen siste ord til glimtfansen? 


- Takk for all støtten dere har gitt laget og meg, jeg håper dere lager et h******* liv der når disse OBOS-lagene kommer på besøk. Gjør Aspmyra til en fryktinngytende stadion for motstanderne, oppfordrer "Tim" på telefon fra Israel. 

FK Bodø/Glimt ønsker Fitim Azemi lykke til videre i sin nye klubb og takker så mye for innsatsen!

Fitim Azemi

  • Født: 25.06.1992 (24 år)

  • Tellende kamper for Glimt: 68

  • Mål for Glimt: 23

  • Debut for Glimt: Sandefjord (B) 3-1 - 2015

  • Tidligere klubber: Ski IL, Follo Fotball

  • Aktuell med: Overgang til Maccabi Haifa

Annonse fra Eliteserien: