0U8A0311-Edit

Bassi i helgult: – Det kribler i kroppen

Daniel Bassi har ventet lenge, men nå kan han endelig ikle seg den helgule drakten.

Annonse:

Det begynner å bli en stund siden Daniel Bassi ble enig med Bodø/Glimt om en overgang til gultrøyene, men først tirsdag 1. august tredde avtalen i kraft. Nå er unggutten fra Tromsø offisielt helgul og Glimt-gutt.

– Det er stort og artig. Jeg gleder meg til det braker løs og gjøre det jeg kan for å hjelpe laget, sier Bassi i sitt første offisielle intervju med glimt.no. Praten tok vi på Bodø Lufthavn før laget satte seg på flyet til den tsjekkiske hovedstaden, Praha.

Der skal Glimt prøve å ta seg videre til den tredje kvalifiseringsrunden til UEFA Europa Conference League. Det blir uten Bassis hjelp, ettersom han, Tobias Gulliksen og Petter Nosa Dahl ikke kan spille før førstkommende søndag.

– Det er uansett kult å få være med på en sånn reise. Jeg har ikke vært med på en bortekamp i Europa før, så det er fint å få se hvordan det fungerer, og forberede meg dersom jeg får sjansen senere.

De nyeste signeringene til Glimt kan bidra for de helgule i Europa fra og med tredje runde, dersom Glimt tar seg videre.

Daniel Bassi er klar med Glimt-logoen på brystet. Foto: DroneNord
Daniel Bassi er klar med Glimt-logoen på brystet. Foto: DroneNord

Blitt tatt godt imot

Tirsdag ble altså Bassi, Gulliksen og Nosa erklært spilleklare for Glimt, og er med på bortetur i Europa fordi laget reiser direkte til Stavanger for å møte Viking søndag. Men at Bassi først nå offisielt er Glimt-spiller betyr lite.

– For min del har det ikke så mye å si at jeg nå er offisiell, for jeg har vært en del av spillergruppa og følt meg som en Glimt-spiller helt siden jeg landa i Bodø for noen uker siden. Spillerne og trenerne har vært veldig snille og gjort det lett for meg å være meg selv og slippe meg løs.

– Og dersom sjansen byr seg mot Viking på søndag er du klar til å gripe den?

– Ja, det er jeg klar for. Det har kriblet i kroppen min etter å komme i gang helt siden jeg kom hit.

– Et steg opp

Bassi kommer til Glimt fra Tromsø i en overgang som har skapt store overskrifter i rikspressen. Søndag satt han på tribunen og så sin gamle klubb slå sine nye lagkamerater frekt og freidig 2-0 på hans nye hjemmebane.

– Det er ingen hemmelighet at jeg heiet på Glimt-seier i den kampen, så det var kjedelig at det gikk som det gikk. Men det var hyggelig å se igjen gamle venner i TIL, men ikke at de fikk reise hjem høye i hatten med tre poeng.

Bassi har enda ikke fått sin debut for Glimt, men har fått noen fine treninger i solskinnet på sin nye hjemmebane.

– Det er jo et steg opp fra det jeg er vant med. Fysisk sett har det gått greit, men i de små aksjonene har vært tøffere. Det er mye mer fokus på detaljene her. Gruppa jobber sammen for å bli bedre, kvaliteten er høyere og spillerne er kvassere på trening.

Vi ønsker Daniel Bassi hjertelig velkommen til Bodø/Glimt.

Annonse fra Eliteserien: