Bjørkan og Berg på landslaget

Onsdag ble Norges tropp til treningskampene mot Hellas og Luxemburg tatt ut, og Solbakken fant plass til to Glimt-spillere.

Annonse:

Norges landslag skal i neste uke spille treningskamper mot Hellas og Luxemburg i Spania, og i dag offentliggjorde landslagssjef Ståle Solbakken troppen som reiser til Marbella over helga. 

I troppen fant han plass til flere spillere fra Eliteserien og blant de to spillere fra Bodø/Glimt og Bodø. 

Patrick Berg og Fredrik André Bjørkan fikk begge en gledelig overraskelse tidligere i dag. For sistnevnte blir dette første oppholdet med A-landslaget. 

– Det var en veldig hyggelig overraskelse å få i morgentimene. Jeg fikk vite det når samlingen kom offentlig og hadde ingen anelse om at jeg skulle bli tatt ut til landslaget, så det var utrolig gøy, sier Bjørkan etter uttaket ble klart. 

– En guttedrøm

Å spille med flagget på brystet er noe av det største man kan oppnå som fotballspiller, og nå går omsider guttedrømmen i oppfyllelse for Bjørkan. 

– Det føles helt fantastisk, det er en liten guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Bjørkan, som håper på spilletid i treningskampene. 

– Det hadde vært gøy å fått prøvd meg ute på banen. Nå gjelder det å lære så mye som mulig og være med guttene og kose meg, samt spille mitt spill og vise hva jeg står for.

– Så er det vel en fin trygghet for deg at du kjenner Berg som har vært der før?

– Jeg kjenner en del av guttene fra før, så det er deilig å ha den tryggheten. Jeg tror det skal gå veldig bra. Jeg håper å få spilt litt og å få vist hva jeg står for, avslutter den ferske landslagsspilleren. 

 

Annonse fra Eliteserien: