Morten Konradsen i hjemmekampen mot Haugesund 2019.

Blir det tre poeng i første hjemmekamp?

Endelig hjemmekamp igjen!

Annonse:

Det er over et halvt år siden vi sist spilte en hjemmekamp i Eliteserien. Den gangen ble medaljene sikret, og Glimt slo Kristiansund 3-0 i en forrykende kamp. Nå er det Haugesund som står på andre banehalvdel. 

Et superlag i superslag

Haugesund er et av få lag Glimt ikke maktet å slå forrige sesong. Det så lenge lyst ut på Aspmyra da Glimt ledet 2-0, men gjestene fra Rogaland hentet igjen ledelsen og sluttresultatet ble 2-2. Heller ikke i Haugesund ble det tre poeng for Glimt. Kampen endte 1-1. 

Bodø/Glimt startet årets sesong på best mulig vis. Tross en litt dårlig start på kampen i Stavanger ble det til slutt tre velfortjente poeng med hjem til Bodø. Viking tok ledelsen både 1-0 og 2-1, men mål fra Saltnes, Hauge, Fet og Zinckernagel sørget for 4-2-seier til de helgule fra Bodø. Dermed står Glimt med full pott etter første serierunde. 

Haugesund derimot, er neppe like fornøyde med sin seriestart. De helhvite startet hjemme mot Brann, som mange har spådd høyt på  tabellen. På overtid sørget en scoring av Daniel Pedersen for 2-1-seier til bergenserne. Dermed står Haugesund så langt uten poeng i Eliteserien, men det betyr ikke at det blir en enkel oppgave for Glimt.

Enkel statistikk

Bodø/Glimt og Haugesund har møttes i Eliteserien 16 ganger. I perioden 2014-2015 hadde Bodø/Glimt et godt tak på rogalendingene og vant tre av fire oppgjør, men etter det har Haugesund hatt overtaket. 

Glimt har vunnet fire av de 15 oppgjørene, mens FKH har vunnet seks. De siste seks har endt med poengdeling. 

Hjemme på Aspmyra er det også jevnt mellom de to lagene, men Haugesund står med tre seire, mot Glimts to. 

Det scores i snitt tre mål per kamp når lagene møtes, og målforskjellen er 27-20 i Haugesunds favør. 

Alt ligger til rette for en heidundrane fotballkamp på søndag og Bodø/Glimt skal gi alt for at alle tre poengene kan innkasseres på poengkontoen til de helgule etter kampslutt!

Annonse fra Eliteserien: