Blir ny Glimt-trener: – Ser frem til å komme tilbake

Ørjan Nygård flytter tilbake til Bodø og blir ny trener i Glimt.

Annonse:

Halvveis ut i 2019-sesongen takket Ørjan Nygård for seg etter tre år i Bodø/Glimt og satte kursen hjemover til Molde hvor han skulle bli lærer. Det tok ikke lang tid før Molde FK snappet han opp. 

Nå forlater han rosenes by og flytter inn på trenerkontoret på Aspmyra. 

– Etter en veldig flott tid i Molde Fotballklubb med gode kollegaer, resultater og store opplevelser i Europa vender vi som familie tilbake til Bodø. Bodø by og Glimt har vært en del av meg siden 2006 så vi ser frem til å komme tilbake, sier Nygård. 

Gleder seg til Europa-eventyr

Siden Nygård forlot Aspmyra i 2019 har klubben tatt betydelige steg i norsk fotball. Nesten alt er forbedret og utviklet. Det betyr ikke nødvendigvis så mye for ham.

– Glimt har tatt ett trappetrinn opp på tabellen siden sist jeg var her. Jeg håper det kan fortsette slik. For min del tror jeg ikke at forandringene blir så store, selv om Glimt har prestert bedre.

–  I Glimt får jeg igjen komme til en klubb som skal kjempe i toppen av norsk fotball og prøve på nye Europa-eventyr. Det å måtte prestere på høyt nivå og sette en høy standard for meg selv og klubben er triggende.

Nå blir hans nye hverdag på trenerkontoret sammen med resten av trenerne for A-laget vårt. 

Fiskevann i Beiarn

Men det er ikke bare fotball og familieliv som frister Nygård tilbake til Nordland. På spørsmål om hva han gleder seg til svarer han følgende. 


– Være med å videreutvikle det gode som er i og rundt klubben, få møte gamle kolleger og venner. Og selvfølgelig noen turer til ett og annet godt fiskevann i Beiarn. 

Det er over to år siden sist han jobbet på trenerkontoret på Aspmyra og selvom klubben har tatt store steg og utviklet seg i takt med prestasjonene på banen er ikke Nygård redd for at alt er nytt og annerledes når han igjen skal jobbe med Kjetil Knutsen og gjengen i trenerteamet. 

– Arbeidsoppgavene blir forholdsvis like som sist, de fleste ansatte er fortsatt der og arbeidsplassen er den samme. Det blir bare gøy og komme tilbake til et forbedret Glimt.

Annonse fra Eliteserien: