Bodø/Glimt er videre fra gruppespillet

Glimt tok tak i kampen tidlig, og dominerte stort i banespillet. Det tok bare to minutter før de helgule spilte seg til sin første sjanse. Superlaget fra nord broderte seg fint gjennom CSKA-forsvaret, og ballen endte til slutt opp hos Erik Botheim.

Mannen som endte opp med fem målpoeng mot Roma prøvde å plassere ballen i lengste, men keeper var med på notene. Returen gikk rett på Brunstad Fet, som ikke rakk å reagere. Fet skulle derimot markere seg senere i omgangen.

Etter seks passerte minutter spilte gultrøyene seg til sin andre store mulighet. CSKA-keeper Busatto fikk forhindret at en retur falt i beina på Botheim, som hadde fått en god mulighet til å styre inn en ledelse.

I det 25. minutt satt den endelig! Amahl Pellegrino slo en strøken chip gjennom til Sondre Fet i boksen, som brukte bredsiden og styrte inn 1-0.

Glimt fortsatte dominansen fram til pause, og lot ikke CSKA holde mye på ball. De få gangene bulgarerne hadde ballen ble de fort overbemannet av et hardtpressende hjemmelag. Det var lite å si på at superlaget fra nord gikk til pause med ledelse.

Gjestene fra Bulgaria våknet litt etter hvilen. De rødkledde fikk låne ballen litt mer enn i første omgang, og spilte seg til et par halvsjanser.

Hjemmelaget hadde god kontroll på ledelsen, uten at de spilte slik vi har blitt vant til å se de. Gjestene var langt mer med i kampen, og nærmet seg en utligning.

Seiersvante hjemmesupportere måtte vente til det 85. minutt for mer jubel. Solbakken kom seg fri på kanten, og hvem andre enn Erik Botheim ventet i boksen? Superspissen hadde få problemer med å sette inn 2-0, og sikret dermed avansementet i UEFA Conference League!