Philip Zinkcernagel og Marius Lode stiller seg bak budskapet om "Fuck Mobbing".

Bodø/Glimt mot mobbing

Bodø/Glimt vil være med i kampen mot mobbing sammen med ungdomsbedriften FM-Brand UB.

Annonse:

- Vi startet med ungt entreprenørskap i høst, og fikk inspirasjon til produktet vårt fra "Fuck Cancer". Vi tenkte på de mobbesakene som har vært i Bodø og i landet, og lagde vår egen vri på det. Dermed ble "Fuck Mobbing" til, forteller Nicolai Moholt.

Sammen med Runar Hauge, Lasse Lien, Martin Hansen, Erik Hansen og Martin Mjelde er han en del av elevbedriften FM-Brand UB fra Bodø Videregående skole. Det tydelige budskapet printet de på en hettegenser. 

- På baksiden av genseren har vi printet på en sterk hånd som sier stopp mobbing. Selve hånden består av skjellsord som beskriver hvordan virkeligheten her, fortsetter Moholt. 

Martin Mjelde og Nicolai Moholt fra FM-Brand UB.
Martin Mjelde og Nicolai Moholt fra FM-Brand UB.

- Ordene på ryggen hører vi daglig rundt oss. Det kan hende det blir sagt på tull, men det er sterke ord, forteller Martin Mjelde. 

Sprer budskapet

Elevbedriften skal i første omgang vare til sommeren 2019. 

- Målet vårt er at flest mulig går med disse genserene og sprer budskapet, sier Mjelde. 

Responsen har i følge guttene bare vært utelukkende positiv. 

- Det er mennesker som har forhåndsbestilt genserne og som gleder seg til å gå med de, og det er folk som er enig i at det er et kjempeviktig tema, sier Moholt. 

- Folk synes det er tøft at vi ungdommer tar tak i dette selv, og at det ikke bare er voksne som står å snakker om mobbing, legger Mjelde til. 

Guttene vet at mobbing skjer, men synes det er viktig å ta et standpunkt og ansvar. 

- Selv om vi selv ikke blir mobbet, er det ikke greit at det skjer med andre, forteller Moholt. 

Vil være med 

Daglig leder Frode Thommasen synes det er viktig at klubben er med på dette. 

- Initiativet som ungdommene har startet opp med, med salg av gensere med "Fuck Mobbing" for å spre et budskap rundt omkring i samfunnet synes vi i Bodø/Glimt er utrolig viktig, så vi ønsker å være med å understøtte ordet. Gjennom 2019 vil vi prøve å være med å løfte frem budskapet, så vi kan skape et best mulig samfunn for både barn og unge å vokse opp i. Alle har et ansvar og vi i Glimt tar sterk avstand fra mobbing, sier Thomassen. 

Ønsker du å kjøpe en "Fuck Mobbing"-genser? Du kan forhåndsbestille fra oss. Størrelsene går fra XS til XXL og koster kr499,-. Send en mail til [email protected] om du vil kjøpe en!

IMG_8705
Bodø/Glimt mot mobbing.
Annonse fra Eliteserien: