Bodø/Glimt møter Djurgården

Her er oversikten over alle treningskampene 2018

Når juleribba og pinnekjøttet er fortært starter Bodø/Glimt opp en ny sesong. Sesongen 2018 skal spilles i Eliteserien og derfor må Glimt forberede seg på best mulig vis. 

Annonse:

Treningskampkabalen må legge hvert år, og det er det Team Manager Håvard Sakariassen i Glimt som gjør. 

- Vi plotter først ut de datoene vi ønsker å spille på, før vi bruker kontaktnettet vi har til å fylle inn kamper. Utfordringen er at klubber på Østlandet som oftest vil møte andre klubber på Østlandet, og derfor ender vi opp med å måtte reise til Molde og Tromsø, blant annet, sier han. 

Første gang i utlandet

For utenom treningsleirene Glimt har hatt på La Manga og i Thailand er dette første gangen de helgule reiser utenlands for å spille én enkelt treningskamp. Hvordan det kom til er en litt artig historie, mener Sakariassen. 

- Vi hadde fått kamper på alle de ønskelige datoene utenom 10. februar. En dag ringer telefonen og det er den gamle bodøkjenningen og Grand-treneren, Ronny Gundersen. Han jobber med å arrangere kamper og lurer på om vi ønsker å møte Djurgården, forteller han. 

Sakariassen står med Gundersen på telefonen og gløtter på kampoversikten som henger på veggen og sier; 

"Det spørs helt når det er"

"10. februar", sier stemmen i røret. 

Dermed var det klart at Glimt møter bronsevinneren fra Allsvenskan på nye Tele2 Arena. 

Veldig spennende motstander

I tillegg til et 10 dagers langt opphold på Marbella skal altså Glimt reise til Stockholm for å måle krefter mot Djurgården. 

- Dette blir veldig spennende! Det blir en veldig annerledes opplevelse for oss, og vi får møte et utenlandsk storlag. I tillegg får vi spille på Stockholms storstue, en ny og moderne stadion, sier Sakariassen og legger til at møtet med Djurgården ikke ville blitt aktuelt om ikke den tidligere Grand-treneren hadde tatt kontakt. 

Oppgjøret mot Djurgården går i Stockholm 10. februar 2018. 

Vålerenga-spilleren, Daniel Berntsen har fortid i både Bodø/Glimt og i Djurgården. Hos svenskene spilte bodøgutten rundt 50 kamper og står bokført med 8 scoringer. 

Det er to nordmenn i troppen til Djurgården i dag. Niklas Gunnarsson fra Tønsberg med fortid i Odd og Vålerenga og unggutten Julian Kristoffersen spiller i klubben. Sistnevnte er også fra Vestfold og har spilt for Ørn Horten i Norge før han reiste til FC København i 2013. 

Her er full oversikt over de andre treningskampene i 2018:

Fredag 19. januar: Bodø/Glimt - Mjølner 
Nordlandshallen

Fredag 26. januar: Strømsgodset - Bodø/Glimt 
LSK-hallen

Fredag 2. februar: Molde - Bodø/Glimt
Aker Stadion

Lørdag 10. februar: Djurgården - Bodø/Glimt
Tele2 Arena

Onsdag 21.2: Bodø/Glimt - Sandefjord
Treningsleir på Marbella

Søndag 25. februar: Bodø/Glimt - Start
Treningsleir på Marbella

Søndag 4. mars: Bodø/Glimt - Tromsø 
Aspmyra Stadion

Annonse fra Eliteserien: