Bodø-modellen for fotball

Åtte Bodø-klubber enig om historisk avtale.

Annonse:

Den 15. januar undertegnet åtte Bodø-klubber den historiske avtalen. Intensjonen og målsettingen med avtalen er å skape økt aktivitet og et best mulig tilbud til de aktive gjennom godt samarbeid og felles retningslinjer mellom klubbene når det gjelder rekruttering av spillere og overganger i barne- og ungdomsfotballen. Klubbene som er med i avtalen er Grønnåsen IL, Tverlandet IL, Innstranda IL, Hunstad FK, IK Grand Bodø, Nordstranda IL, IK Junkeren og Bodø/Glimt.

- Klubbene i Bodø har lenge sett nødvendigheten av å samarbeide om barne- og ungdomsfotballen, både når det gjelder rekruttering til fotballen og overganger mellom klubbene i barne- og ungdomsalder, sier Ørjan Berg, daglig leder i Bodø/Glimts barne- og ungdomsavdeling. 

- Bodø/Glimt som klubb er svært takknemlig for samarbeidet mellom oss klubbene i avtalen, og vi er meget stolte av å være en del av denne unike avtalen. Så vidt oss bekjent er dette den eneste avtalen av sitt slag i Norge, supplerer Berit Wilhelmsen, ungdomsleder og nestleder i Bodø/Glimt. 

Klubbene er enig om hvilke geografiske soner som tilhører de respektive klubber og hvordan overganger i barne- og ungdomsfotballen skal foregå. Nøkkelordet her er at det er klubbene på ledernivå som alltid skal iverksette overganger og at man plikter å hensynta hverandre i overgangssaker.

- Alle er tjent med at klubbene har bærekraftige lag og god aktivitet i sine bydeler, sier Wilhelmsen og Berg som berømmer samarbeidsklimaet i Bodø-fotballen. 

- NFF Nordland har spilt en nøkkelrolle i arbeidet med å få på plass denne avtalen som er et meget bra grunnlag for videre samarbeid og utvikling av barne- og ungdomsfotballen i Bodø, avslutter de.

Hele avtalen finner du her.

Annonse fra Eliteserien: