Bortekamp i Belfast: – Et typisk britisk lag

Kjetil Knutsen er tilbake på benken og klar for en svært interessant og viktig kamp i Europa.

Annonse:

Mandag formiddag gjennomførte Glimt den siste treningen før kampen mot nordirske Linfield. Kampen er den første av de to kampene som avgjør hvem av de to lagene som tar seg videre til den tredje runden av Champions League-kvalifiseringen. 

Treningen foregikk på Windsor Park, kamparenaen for tirsdagens oppgjør og også nasjonalarenaen i Nord-Irland. 

– Det er et fantastisk anlegg med en bane som ikke kan bli bedre, sier Kjetil Knutsen dagen før dagen. 

Det var flere av spillerne også som la merke til den plettfrie gressbanen, som nærmest kan sammenliknes med det som møtte Glimt på treningsleir i Spania tidligere i år. 

Også været får skryt av treneren etter at frysepinnen Amahl Pellegrino faktisk uttrykte at det var for varmt for å spille fotball.

– Hvis vi går inn på pent.no så viser meldingen i morgen andre forhold. Sol og varme i dag er perfekt restitusjon for spillerne. Forholdene er perfekte, så det er ikke noe å si på det, sier Knutsen.  

De taper sjeldent

Linfield er regjerende seriemester i Nord-Irland, og har vanligvis et solid tak på sine landsmenn i den hjemlige ligaen. Faktisk er Linfield et av verdens mestvinnende lag, med godt over 200 trofeer og 56 ligatitler på samvittigheten. 

Det vitner om et fotballag som er vant til å vinne fotballkamper. 

– Du ser det på dem, de er offensive, angriper med mange spillere og er vant til å dominere. De er gode på siste tredjedel og spesielt på innleggsfasen, forklarer bergenseren, og fortsetter;

– De er vant til å stå med tre spillere sentralt, det kan vi utnytte, men vi må være klar over at de er styrket i det offensive spillet. Det er et lag som ikke er vant til å bli dominert, og det blir nok det viktigste stikkordet med tanke på et kampbilde som passer oss og ikke dem. Vi møter et typisk britisk lag som jobber for hverandre. 

– Klaksvík-kampen friskt i minnet

Selv om Linfield har flere titler i året enn Glimt har i løpet av sine 105 leveår (nesten) forteller ikke de nødvendigvis så mye om styrkeforholdet mellom de to klubbene. 

Sist Linfield var i Europa ble de slått ut Champions League av Zalgiris fra Litauen, som igjen senere tapte for Glimt i Conference League. Så er spørsmålet hva Kjetil Knutsen og hans menn vet om nivået.

– Vi har sett mye video og Robert (Hauge jour.anm.) var her og så de i forrige kvalikkamp. Det med å bedømme nivået er viktig, men vi har alle Klaksvik-kampen friskt i minne. Fokuset må være på at vi møter et godt lag og vi må spille vårt beste på bortebane.

Bli med på innsiden av Bodø/Glimt under besøket på Færøyene forrige uke nedenfor: 

I forrige runde i Europa slo Linfield The New Saints fra Wales etter ekstraomganger, og selv om Glimt gjorde det svært godt i Conference League forrige sesong tar han ikke seieren på forskudd.

– Man kan snakke mye om det vi gjorde i Europa i fjor, men vi er ikke akkurat høye og mørke vi heller etter den kampen på Færøyene. Vi må være ydmyke, klar for som kommer og være tydelig på vår identitet.  

Annonse fra Eliteserien: